8.5.2019

Mestaruusmatka Matille.
Hopealeimaus Timolle.
Pronssipalkinto Riitalle.

VaRa saavutti puhtaan värisuoran mitaleita Varsinais-Suomen keskimatkojen mestaruuskilpailusta Liedosta (6.5.). Avoimeen kisaan osallistui yli 300 suunnistajaa.

Ikäluokkansa mestaruuden Parmaharjulla voitti H60-sarjan Matti Salonen. Voitto oli lähes kahden minuutin suuruinen.

Am-hopealle erittäin kovalla ajalla sijoittui Timo Helin H50-sarjassa. Suomusjärven Matti Yliluikki loikki silti yli kaksi minuutttia nopeammin.

Seuramme kolmas mitali vuoden ensimmäisestä Am-kisasta oli Riitta  Hirvosen pronssi D45-sarjasta. Sarjaan osallistui kahdeksan daamia.

Mitalipotti olisi parhaimmillaan voinut tuplaantua, jos nelostilat olisivat kääntyneet toisin. Neljänneksi sijoittuivat D40 Tuulikki Karru, D70 Maija Verha ja H70 Leo Koistinen.

Muut hyvät sijoitukset vaativasta maastosta: D16 6) Peppi Vuorela; D55 6) Päivi Miettinen; H75 7) Koitto Verha; H50 11) Antti Karru.

Vakka-Rastin jäseniä oli kiinni mestaruuksissa ja mitaleissa myös muiden seurojen edustusväreissä.

Am-suunnistus järjestettiin nopeatempoisena avoimena iltakilpailuna, arkipäivänä. Kun viikonloppujen kalenterit pyrkivät olemaan täynnä, uusi idea ei ainakaan vähentänyt osanottoa.