Uusi seuralippu käyttöön kisapaikoille

10.8.2011Vakka-Rasti on saanut uuden seuralipun, joka jatkossa kisapaikoilla kokoaa oman väen ja rastilaiset yhteen. Lippu tai viiri on nykyisen tyylin mukaisesti niin sanottua Beach flag -mallia.

Seuralipun uudistamisen idea syttyi nuorison ja juniorisuunnistajien piirissä kansainvälisessä 25-Manna -viestissä Ruotsissa viime syksynä.  VaRa osallistui siellä vanhan viirin vauhdituksella yhteiseen kisamarssiin.

Uusi lippu saatiin käyttöön viime viikolla ja Saarniston kuntorasteilla (2.8.) se oli viritettynä ensiesittelyyn.  Myös nuorten leiripäivässä (4.8.) yli kolmen metrin korkeuteen yltävä lippu oli esillä ja tapahtuman perhekuvassa se liehuu taustalla.

Seuralipun suunnittelusta ovat pääosin vastanneet Roope Ruusuvuori ja Reea Ruusuvuori sekä Timo Tuominen.  Roope on piirtänyt seuralipun "kartan" ja lipun pyöreä ylämuoto syntyi VaRa-logon vaikutuksesta.  Lipun väritys noudattaa seuramme tuttuja värejä: sinistä, punaista ja valkoista.  Lippu on valmistettu läheisessä EU-maassa.

Kiitokset kaikille uuden seuralipun ideointiin, suunnitteluun ja tilaamiseen osallistuneille rastilaisille!

Jatkossa toivotaan vakkarastilaisten kokoontuvan entistä paremmin yhteen seuralipun sijoituspaikoille.  Tärkeimmissä ja eniten osanottajia vetävissä tapahtumissa lippu lienee pystyssä.  Olkoon se näin ensimmäinen haettava kisarasti, vaikkapa loppuviitoituksen varrella!

VaRa:n edellinen, kolmiomallinen viiri (pienempi ja myös isompi) on kestänyt käyttöä, tuulta ja tuiverrusta, jo yli 30 vuoden ajan.  Aikoinaan lipun suunnittelivat ja valmistivat Terttu ja Matti Kivinen.

Lisäksi Vakka-Rastilla on seuralippu, joka vihittiin 20-vuotisjuhlassa vuonna 1992. Virallinen, perinteinen lippu on ollut esillä Suomen lipun vieressä ainakin suurkilpailujen palkintojenjakopaikoilla, muun muassa am-kisassa Yliskalliolla ja kaksissa SM-kisoissa Kalannissa.

Veijo Viitanen