Kuntorastien etsintää lomaillen

29.7.2020

Karttajonoa keskuksessa.
Karttajonoa keskuksessa.
Ohjeita on hyvä silmäillä.
Ohjeita on hyvä silmäillä.
Maria (ex-VaRa) suunnisti Rauliossa D21A:ssa myös v. 1985.
Maria (ex-VaRa) suunnisti Rauliossa D21A:ssa myös v. 1985.
Pvy:n puffetti palveli.
Pvy:n puffetti palveli.

Pyhämaan Rauliossa suunnistettiin (28.7.) yksi kesälomakauden mukavimmista kuntorastitapahtumista. Seudulla lomailevia rastien etsijöitä oli taas liikkeellä paljon.

Pyhämaahan osuivat ulkoiset elementit mitä parhaiten. Oli uusi kartta ja huomattavan monelle täysin uusi Raulionkallion maasto. Metsä oli paikoin avointa, kalliopohja nopeaa mutta suopursujen varvut korkeita.

Illan vaikein tehtävä taisi olla suunnistaminen lähtöpaikalle. Ratamestari pahoittelee, ettei arvannut mukaan tulevan näin paljon uusia suunnistajia, joille alku oli hankala, varsinkin kun lähtöviitoitusta ei ollut.

Toinen alkuharmi oli pitkäksi venynyt karttajono. Tietotekniikka takkuili eikä lähtökirjaus vetänyt normaalilla nopeudella. Onneksi oli todella lämmin kesäilta paistatella päivää ja vaihtaa kuulumisia, koronarajoitusten jo kevennyttyä.

Rauliossa oli 147 osanottajaa. Se on VaRa:n seurahistorian toiseksi suurin kuntorasteilla. Eniten on ollut porukkaa, 166 osallistujaa, Pyhärannan Rohdaisissa 12.6.2012. Lähelle ennätystä siis mentiin.

Tässä tiistain maastossa suunnistettiin Vakka-Suomen mestaruuskilpailut vuonna 1985. Rauliossa oli silloin peräti 229 suunnistajaa. Osa silloisista nuorista aktiiveista jatkaa edelleen ja sai nyt kertausharjoituksen.

Reippaiden sadekuurojen välissä helteisestä illasta tuli ihan happening, kun keskuspaikalla Raulion Pienviljelijäyhdistys myi puffetistaan mm. muurinpohjalettuja. Ja kauppa kävi suunnistamisten jälkeen.

 

Edellisellä viikolla (vko 30) oli Vakka-Suomen kuntorastiviikko. Kolme tavanomaista tapahtumaa hyvin osallistumisin: maanantaina MS-52 81 Vehmaalla, tiistaina VaRa 101 Kalannin Varhelassa ja torstaina LaJy 62 Laitilan Tulejärvellä. Välissä voi vielä vedellä Haudolla omatoimitreenit.

KRV:n yhteydessä piti olla myös Vakka-Suomen päiväsuunnistus. Se siirtyi MS-järjestäjien viime hetken ehdotuksesta pidettäväksi 17.8. Mynä-Motellin maastossa, TuS-VaRa seuraottelun yhteydessä.

Veijo V.