13.9.2020

Maaria vaihtoi Lapin leppoisat vaellustunnelmat SM-palkintovauhtiin.
Timo suunnisti Siikaisissa kuudenneksi, plaketin palkinnolle.
SM-ratamestarit selostivat pitkään kartan kivikuvausta ja maaston huonoa kulkukelpoisuutta.

Maaria Ritasalo ja Timo Helin saavuttivat plakettipalkinnon suunnistuksen Suomen mestaruuskilpailun pitkiltä matkoilta Siikaisissa (13.9.).

D70-sarjaan osallistui 24 suunnistajaa ja sarja juostiin pyhänä suoraan finaalina. Maaria Ritasalo kilpaili hienosti neljänneksi, SM-plaketin palkinnolle. Vain runsas minuutti jäi eroa mitaliin.

H50-sarjassa Timo Helin oli lauantain karsinnassa kolmas ja sunnuntain loppukilpailussa kuudes. Kahdeksan minuuttia tuli eroa kärkeen, mutta mitaliin jäi matkaa vain noin puolitoista minuuttia 14 rastin radalla.

H60-sarjan A-finaalissa Matti Salonen suunnisti 30. tilalle ja H75-sarjassa Koitto Verha 23. tilalle.

Tyytyväisten SM-plaketistien kommentit (lisätty 15.9.):

Maaria: "Hyvin onnistui, oli odottavan levollinen mieliala kisaan. Etenin tosi tarkasti ja varmistellen. Nyt se kannatti! Ja kerrankin kyydittäjät saivat odottaa minua palkintojenjaon takia."

Timo: "Alku hiukan hankalaa. Kompassin naru tarttui oksaan ja naru poikki. Kompassi lensi varvikkoon. Hetken hain mutta ei löytynyt. Tämä siis 1-2 välillä, loppumatka ilman kompassia. Kuitenkin loppujen lopuksi ihan hyvä suoritus!"

VaRa-jäsenistä H15-sarjan Jussi Ankelo (MS Parma) oli SM-hopealla. Näin komeasti irtosi nuoren uran kolmas henkilökohtainen SM-mitali.

Saman seuran Elsa Ankelo oli D18-sarjassa palkinnoilla kahdeksantena ja Elisa Pirilä D16-sarjassa 12. tilalla. Enni Jalava (TuS) oli D21-pääsarjassa 14. tilalla.

SM-pitkän matkan kaksipäiväiseen kilpailuun Siikaisten Vuorijärvellä Pohjois-Satakunnassa osallistui noin 1600 suunnistajaa.