MS Parman Akseli voitti odotetusti miesten sarjan.
Naisten voittaja Tuulia on taas innoissaan kilpasuunnistuksesta.
Paimion Katri ja tyttäret Fanni ja Roosa Tuulikin juomapisteellä.
Pieni mies metsässä, H10S-sarjan kakkonen Vakka-Rastin Voitto.

Vakka-Rastin järjestämät keskimatkan avoimet Am-kilpailut Lokalahden Muntilassa onnistuivat lauantaina (24.7.) mainiosti. Maastot ja radat miellyttivät noin 300 osanottajaa ja päivän parhaat löytyvät tuloksista.

Miesten sarjan voitti kesän MM-kävijä Akseli Ruohola MS Parmasta. Takavuosien maailmanmestari Pasi Ikonen Paimion Rastista taipui 31 sekuntia, Tussin Justus Vuori nappasi Varsinais-Suomen yllätyspronssin.

-Hieno, nopea maasto ja kiva kisa! Oli nautinnollista suunnistaa, vaikkakin ehkä hieman enemmän haastetta olisi saanut olla. Toki nyt piti edetä koko ajan lähellä maksimivauhtia, mikä tuo oman haasteensa, totesi seuransa kotisivuilla Akseli Ruohola virheettömästä suunnistuksestaan.

D21-pääsarjassa mestaroi taannoisen Laitilan Kukkosuunnistuksen tapaan MS Parman Tuulia Viberg, joka kertoi suunnistaneensa mielestään oikein hyvin. Vain muutamia minikaarroksia tuli matkalle.

-Olen niin innoissani, kun pääsee taas parin vuoden vammakierteiden jälkeen mukaan kilpasuunnistukseen. Muntilassa oli mukava maasto, rata ja tiukkojakin rastipisteitä, kertasi Tuulia Viberg.

Tuloksissa Pargas IF:n maajoukkuesuunnistaja Amy Nymalm oli toiseksi paras, 33 sekuntia Vibergistä. Hän edustaa kuitenkin FSO:n seuraa, joten Varsinais-Suomen hopea meni Paimion Rastin Milja Väätäjälle ja pronssi saman seuran Ina Westerlundille.

-Kohtuullisen vauhdikas oli maasto, mutta virheitäkin siellä on tehty. Yleisesti sää suosi meitä optimaalisesti ja järjestelyt ovat menneet oikein mukavasti, kiitteli VaRa-porukkaansa kilpailun johtaja Matti Salonen.

Muutamia huippujenkin poisjääntejä kisasta oli, lähinnä sairaustapausten takia. Kaikkien sarjojen täydelliset tulokset ja rastiväliajat ilmestyvät kisasivuille, samoin reittihärveli.

Tarkempaa kisaraporttia sunnuntaina. Samoin vähän myöhemmin eri kuvaajien otoksia ja aurinkoisia tunnelmia "Hyvän tuulen rasteilta", Muntilan tuulipuistosta, Uudenkaupungin Lokalahdelta.

Veijo V. / Am-kilpailun tiedottaja

Seurojen Am-mitalitilasto keskimatkoilta (lisätty su 25.7./VV):

1) MS Parma 13 mitalia (8+2+3), 2) AngA 13 mitalia (7+3+3), 3) PR 12 mitalia (1+7+4), 4) TuS 7 mitalia (1+4+2), 5) Rasti88 5 mitalia (3+1+1), 6) HiHe 4 mitalia (2+0+2), 7) LoJa 4 mitalia (1+1+2), 8) SuSi 4 mitalia (0+2+2). Mitalit kaikkiaan 17 seuralle, mestaruuksia 11 alueen seuralle. - Mitalit toimitetaan seuroittain jälkikäteen.