Lukkari-Jukola odottaa Mynämäessä (hist.lis. 17.6.)

15.6.2022Juhlalava ja tuhdit istuimet jo valmiina.
Juhlalava ja tuhdit istuimet jo valmiina.
Karttatelineet - vielä viikolla ilman karttoja.
Karttatelineet - vielä viikolla ilman karttoja.
Lähdön noususta vesitornin mäelle varoitellaan...
Lähdön noususta vesitornin mäelle varoitellaan...
...mutta loppusuora on siloinen pesiskentällä.
...mutta loppusuora on siloinen pesiskentällä.

Alkukesän mukava suurtapahtuma, Lukkari-Jukola odottaa suunnistajia Mynämäessä. Kuntoa, taitoa ja onnea tarvitaan rastien etsinnässä!

Vakka-Rastista on ilmoitettu Venlojen viestiin kuusi joukkuetta. Kaikkiaan naisjoukkueita on mukana 1426 kappaletta eli 5704 suunnistajaa.

Jukolan viestiin VaRa:sta starttaa kolme joukkuetta. Kaikkiaan joukkueita juoksee yli yön 1580 kappaletta eli 11060 suunnistajaa.

Nykyisin monenlaiset kokoonpanot ovat Jukolassa sallittuja. On työpaikkojen porukoita, erilaisia yhteisöjä ja muita muodostelmia. Suunnistamisen iloa tavoitellaan ja sitä myös löydetään.

Jukolaan voi osallistua myös naisia. Ja onpa viestissä seitsemän naisenkin joukkueita. Yhtenä mm. Espoon Suunta, jota esiteltiin viime pyhänä TV:n urheiluruudussa. Ja haastattelua antoi muuan Sanna Tervakangas, VaRa:n oravapolun kasvatti, silloin nimeltään Laaksonen!

 

Jukola on viimeksi kilpailtu Vakka-Suomessa vuonna 1985 Laitilassa. Siitä kohdasta on peräisin VaRa:n joukkuemäärien ennätys: Tulejärven Jukolassa kymmenen (10) joukkuetta, Venloissa kuusi (6) joukkuetta. (**)

 

 

Lukkari-Jukolan Venlojen startti neljälle osuudelle on lauantaina klo 14. 

Seitsemän osuuden Jukolan viesti käynnistyy yhteislähdöllä klo 23.

Tutustumisen arvoiset kilpailuohjeet kisasivuilla.

 

Veijo V.

 

** Laitilan Jukolan VaRa-tulokset liitteessä alla (lisätty 17.6.).

Koska historiallinen teksti taitaa olla aika pientä pränttiä, niin vahvistuksena, että silloisista v. 1985 Venloista kukaan ei nyt ole mukana VaRa-joukkueissa (muissa seuroissa muutamia daameja todennäköisesti kyllä).

37 vuoden takaisista Jukolan Jusseista Mynämäellä ovat edelleen mukana VaRa-joukkueissa ainakin Mikko Itäranta, Pasi Nurmi, Timo Penttilä, Teuvo Suikkanen ja Riku Salminen. - Kaikki yhä kovia poikia suunnistamaan!

 

Liitteet