Peikkojen poluilta neljä keskimatkan mitalia

25.7.2023

Alueen mestari-Maija Kainuun erilaisessa erämaassa heinäkuussa. (Kuva: KRV).

Vakka-Rasti saavutti neljä mitalia Varsinais-Suomen keskimatkojen mestaruuskilpailusta (23.7.) Salossa. Peikkojen poluilla ja Hirstenmäen kallioilla oli vaativaa suunnistusta.

VaRan Maija Verha voitti D75-sarjan 19 sekunnin erolla. Tämänkin sarjan rata oli kilometreissä varsin lyhyt rujoksi sanotusta maastosta johtuen.

Am-hopealle suunnistivat D65-sarjan Kirsi Laine ja H65-sarjan Matti Salonen. Am-pronssin otti D45-sarjan Tuulikki Karru.

Muut sijoitukset keskimatkoilla: D12 12. Viola Pärkö, D70 6. Sirja Karru, H50 9. Antti Karru, H75 8. Leo Koistinen ja 14. Koitto Verha.

-Kilpailussa pärjätäkseen on hyvä omata hapenottokykyä ja selkeää suunnistusajattelua, joiden avulla jaksaa pitää itsensä optimireitillä, ohjeisti ratapeikko-Visa osanottajia monisanaisessa lausunnossaan jo ennakolta.

Viime vuonna Varsinais-Suomen Am-kilpailut jäivät yhteen, sprinttiin syksyllä Turussa. Nyt Am-kalenteri Perttelin Peikkojen kisan jälkeen näyttää hiukan paremmalta.

Lauantaina 12.8. suunnistetaan Am-pitkät matkat ja sunnuntaina 13.8. Am-viestit Lounais-Hämeen Rastin järjestelyin.

Kisassa ovat mukana myös Hämeen ja Satakunnan suunnistajat. Jokioisten Kiipunjärven suurten korkeuserojen metsiä luonnehditaan poikkeuksellisen jylhäksi hämäläiseksi maastoksi.

Varsinais-Suomen muista Am-kisoista ei Irma lausu vielä heinäkuussa mitään? Syksyltä puuttuvat mm. yö ja sprintti.