Raula Team täytti tavoitteensa

15.6.2015

Raula Team edestä ...
Raula Team edestä ...
... ja takaa - katse kisamaastoon, päin!
... ja takaa - katse kisamaastoon, päin!
Jaska ja noin 1700 muuta Louna-Jukolan suunnistajaa kuvassa mukana.
Jaska ja noin 1700 muuta Louna-Jukolan suunnistajaa kuvassa mukana.

Kalannin Varhelasta juurensa löytävä Raula Team suunnisti onnistuneesti Jukolan viestissä. Osallistumisen ja läpipääsyn tavoite täyttyi. Seuraavissa sukujuhlissa voidaan kyllä nostaa maljat tälle suoritukselle.

- Monta vuotta tästä osallistumisesta on puhuttu. Aloitusosuudelle nimetty Jaakko meillä on ollut se suurin innostaja, sanoi porukan isähahmo Pekka Raula.

- Nyt kisa oli niin lähellä Paimiossa, että tähän oli mukava tulla mukaan. Ja kun meille vanhemmille tulee ikää ja nuoret kiertävät maailmaa milloin missäkin, tilaisuus ei ehkä toistu.

Samalla sukunimellä suunnistettiin

Raula Team suunnisti Jukolassa kokenein kaarti kärjessä. Jaakko aloitti, Pekka jatkoi ja Pekan poika Mikko vei viestiä kisan pisimmällä osuudella.

Tytär Hannele juoksi neljännen ja Helena kuudennen osuuden. Ankkurina oli edesmenneen Seppo Raulan, VaRa:n ensimmäinen maajoukkuesuunnistaja muuten, poika Matti.

Ja se seitsemäs lenkki oli suvun tuorein tulokas, Helenan kanssa toukokuussa avioitunut Olli, joka kiersi viidennen osuuden. Kuulemma ihan pienellä kannustuksella hän oli ottanut sukunimen Raula, joten tältäkin osin tiimi oli ehjä.

Tempaus sopi sukuhistoriaan mainiosti, sillä Varhelan Raulan pihapiirissä on suunnisteltu iät ja ajat. Jukolassa veljeksistä Seppo, Pekka ja Simo aloittivat jo vuonna 1969, Jaakko tuli mukaan kolme vuotta myöhemmin, nimenomaan Paimiossa.

Pojat ovat olleet kantavia voimia ensin Kalannin Vankassa ja sitten Vakka-Rastin perustamisen jälkeen vuosikymmenten ajan uudessa seurassa.

Veijo Viitanen