Veijon nappijuoksu Fin5:llä - väärällä kartalla

6.7.2015

Veijo suunnisti tiistaina lipuille kuin telkkä pönttöön!
Veijo suunnisti tiistaina lipuille kuin telkkä pönttöön!
Mutta oliko jo ennen ykkösrastia tapahtunut jotain mystistä? Ainakin tästä tarinasta tuli uusi, hauska ulottuvuus suunnistajien selityksiin.
Mutta oliko jo ennen ykkösrastia tapahtunut jotain mystistä? Ainakin tästä tarinasta tuli uusi, hauska ulottuvuus suunnistajien selityksiin.

Fin5 rastiviikon kokemukset ja menestykset ovat perjantain (3.7.) jälkeen jo siirtyneet muistojen joukkoon. Elämyksiä ja onnistumisia kertyi. Vaakakupissa oli tosin toisenlaisiakin tunnelmia...

Liedon ja Mynämäen Fin5 viikolle osallistui 24 rastilaista, joista mukavasti kahdeksan nuorten sarjoissa. Yhteistuloksista ja osakilpailuista löytyi kärkipaikkoja sekä hyviä noteerauksia. Suunnistus Mynämäen Hirvijärvellä oli täysipainoisen vaativaa, lopussa helteistäkin: http://2015.fin5.fi/

Olipa epäonninen rastiviikko

Rastiviikolta tuli muistoihin tuhansia tarinoita. Yksi epäonnisimmista taisi olla VaRa:n Veijo Nurmi H70A-sarjassa.

- Myöhästyin toisen tilaisuuden takia avauksesta eli Liedon sprintistä. En lähtenyt sinne ylinopeuksin ajelemaan ollenkaan, pohjusti Veijo harmien viikkoaan.

- Neljännessä kisassa kaaduin pahasti, jalka sattui ja lasitkin rikkoutuivat. Maaliin pääsin vain yhdellä jalalla hyppien. Siksipä jätin menemättä perjantaina.

Mutta entäpä sitten ne kaksi muuta päivää, avausjuoksut Hirvijärvellä?

- Maanantaina meni hyvin. Sijoituin seitsemänneksi. Siitä tuli kärkitunnelma ja aika kova kiire kolmannen päivän suunnistamiseen.

Kuin telkkä pönttöön tiistaina...

- Tein nappijuoksun, rastit löytyivät kuin telkkä pönttöön. Sain hyvän ajan 3,2 kilometrillä. Mutta maalissa jostain kumman syystä ohjasivat minut itkumuurille.

- Olin kuulemma suunnistanut D60A-sarjan kartalla.

Veijo sanoi kokemuksen olleen täyden mysteerin. Ihan varmasti hän lähdössä oli ottanut kartan oikeasta lokerikostaan. Mutta mitä olikaan tapahtunut metsässä?

- Vähän ennen ykkösrastia olin aavistuksen eksyksissä ja toinenkin epävarma, rastilukkolainen daami, oli juuri menossa rastille. Katsoimme pienessä pysähdyksessä yhdessä karttojamme, neuvoimme nopeassa tilanteessa toisiamme - siinäkö meillä samalla kenties kartat vaihtuivat...

- En vieläkään tiedä kuinka kaikki on käynyt? Sain järjestäjiltä torstaina oman ratani kartan. Ja sitten myös raumalaiset toivat minulle H70A-kartan! Joten niitä on nyt kaksittain.

Pienellä tutkimuksella veikkaus on, että RaLu:n Elisabeth Koskialho (D60A) oli kartanvaihtaja Veijon kanssa. Lähtöajat täsmäävät ja hän joutui keskeyttämään juoksunsa tässä osakilpailussa.

Että tällainen hauska Fin5 tarina tällä kertaa.

Veijo Viitanen