Maija Suomen mestariksi Soinissa

3.9.2017

Maija suunnisti D70-sarjan SM-kultaan hiukan hankalissa maastoissa Soinin Saunavuorella, Etelä-Pohjanmaalla.
D70 palkitut: 1)Maija, 2)Eila, 3)Ann-Mari, 4)Helena, 5)Salon Marja-Liisa ja 6)Epilän Mirja-Liisa.
SM-mitalistit korokkeella (Leon kuvat palkintojenjaosta).

Vakka-Rastin Maija Verha suunnisti Suomen mestariksi pitkillä matkoilla Soinin Saunavuorella sunnuntaina (3.9.). D70-sarjan SM-kulta tuli selvällä 1.46 minuutin erolla.

- Aamulla oli vielä nuhainen ja hiukan kuumeinenkin olo, joten harkitsin koko kisaan lähemistä. Eipä tullut näin liian suuria odotuksia matkaan, pieni tauti vain taisi rauhoittaa, jutteli Maija Verha.

Maija voitti 1.46 minuutin erolla Ylistaron Eila Seppälän. Pronssi meni jo 6.20 minuutin kärkierolla Närpiön Ann-Mari Sandgrenille. Helena Mannervesi oli neljäs.

- Lähdin varovasti liikkeelle. Kolmen rastin jälkeen alkoi kisa kulkea. Alussa tein yhden reitinvalinnan virheen ja viidennen rastin kiveä hiukan pummasin, kertasi Maija SM-kullan tuonutta keikkaa.

- Soinissa maastopohja oli tosi paha. Ei jalka enää nouse entiseen malliin ja tuollaisissa kivikoissa etenee varovaisemmin.

Vasta iltahämärissä kaukaa Pohjanmaalta kotiutunut Maija makusteli mielissään kultamitalia uudessa D70-sarjassaan. Vielä kevään keskimatkoilla hän jäi sekuntipelissä neljänneksi, silloin kärkieroa 30 sekkaa. Nyt oli kultaisen hetken vuoro - onnittelut !

Naisten kisa suunnistettiin suoraan loppukilpailuna. H70-sarjan lauantaisista karsinnoista A-finaaleihin suunnistivat Leo Koistinen (22.) ja Koitto Verha (43.). Timo Helin oli H50-karsinnassa vielä 16. tilalla, mutta hän jätti A-finaalin kesken neljännen rastin etsintätalkoiden jälkeen.

Pitkän matkan SM-ykkösryhmässä Lapuan Simpsiöllä Enni Jalava (TuS) oli D20-sarjassa plakettipalkinnolla kahdeksantena.

Toinen VaRa-jäsen Elsa Ankelo (MS Parma) oli D15-sarjan A-finaalissa 17. tilalla. Palkintoon jäi vajaan neljän minuutin matka.