Valintoja sekä VaRa-toimintaa - ja kartoitusta

30.11.2017

VaRa:n vaalikokous alkoi Antonin esitelmällä.
VaRa:n vaalikokous alkoi Antonin esitelmällä.
Hallitukseen valittu väki oli karttamuutoksista kiinnostunutta - tietysti virankin puolesta.
Hallitukseen valittu väki oli karttamuutoksista kiinnostunutta - tietysti virankin puolesta.
"Opposition pöydässä" istuivat innostuneina Pentti, Kari, Raimo, Aarre ja Maisa.
"Opposition pöydässä" istuivat innostuneina Pentti, Kari, Raimo, Aarre ja Maisa.
Antonin aihe oli suunnistuskartan kuvausohje ISOM2017.
Antonin aihe oli suunnistuskartan kuvausohje ISOM2017.

Seuramme sääntömääräinen vaalikokous (29.11.) valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi toiselle kaudelleen Heli Jalavan. Kokouksessa käsiteltiin tulevaa toimintaa ja kuultiin esitelmä karttojen muutoksista.

Hallitus oli asettanut päätavoitteet, jotka liittyvät nuorisoon, kuntoliikuntaan ja kartoitukseen. Vuosikokous hyväksyi talkootyötä vaativat suunnitelmat.

Tärkeänä asiana ja toisessa käsittelyssä olivat seuran uudistetut säännöt. Ne hyväksyttiin yksimielisesti, säännöt lähetetään PRH:n yhdistysrekisteriin, jonka merkinnän jälkeen ne tulevat voimaan.

Hallituksen kokoonpano

Puheenjohtajana jatkaa Heli Jalava. Kilpasuunnistusjaoston pj. Timo Penttilä, nuorisojaoston pj. Ari Suopajärvi ja kuntorastijaoston pj. Riku Salminen.

Niin sanotut ohjaajat eli yhden hengen jaostot kuuluvat myös hallitukseen: kartoitusohjaaja Timo Tuominen, kunto-terveysliikuntaohjaaja Maaria Ritasalo ja talousohjaaja Veijo Viitanen.

Hallituksen lisäjäseniksi valittiin Päivi Miettinen, Pirjo Nousiainen, Riitta Hirvonen ja Minna Oikarinen.

Kolme laajempaa jaostoa toiminnassa

Nuorisojaosto: Ari Suopajärvi (pj.), Sanna Anttila, Riitta Hirvonen, Enni Jalava, Cisse Tötterman-Lehikoinen, Tanja Nikusaari ja Hanna Vuorela.

Kuntorastijaosto: Riku Salminen (pj.), Lea Kivelä, Leo Koistinen, Minna Oikarinen, Tiina Peltoniemi, Päivi Ruusuvuori ja Toni Toivonen.

Kilpasuunnistusjaosto: Timo Penttilä (pj.), Hanna Helin-Luotonen, Timo Helin ja Pentti Karru.

Toiminnantarkastajat: Kaija Frilander ja Mika Ranta, varalla Mari Jalava ja Harri Salminen.

Seuralle vahvistettu budjetti oli miinusmerkkinen. Kuitenkin jäsenmaksut säilyvät entisinä. Jäsenedut uusi hallitus vahvistaa tammikuussa. Kokouksessa puhetta johti Pentti Karru ja sihteerinä toimi Maisa Eskola.

Suunnistuskartan kuvausohje ISOM2017

Ansiokkaana kokousesitelmänä kuultiin Anton Kuukan selvitys uudistuvista karttanormeista. Ne tulevat kansainvälisesti käyttöön heti ja paikallisesti viiveellä aikanaan.

Uudistuksia esitellyt Anton Kuukka on nuorten maajoukkuesuunnistaja Tampereen Pyrinnöstä. Hän opiskelee Turussa. Nuorukainen on tehnyt karttoja 15-vuotiaasta ja hän on karttojen huippuvauhdikas käyttäjä.

Tulevat uudistukset herättivät ensi alkuun kysymyksiä erityisesti kartoittajissa. Seuraavaksi karttojen käyttäjien on syytä syventyä teemaan, kuntorasteilla mm. kiellettyjen alueitten merkinnöissä.

Mitään valtavaa tai pelästyttävää ISOM2017 ei sisällä. Paljon on karttamerkkien hienosäätöä ja niiden luettavuuden parantamista. Muutokset tulevat ensin metsäkarttoihin ja Suunnistusliiton karttavastaavan Pasi Jokelaisen mukaan sprinttikarttoihin myöhemmin.

Veijo V.