Mustavaara haastoi SM-suunnistajat

30.6.2019

Maija leimasi SM-plaketin palkinnolle.
Timo suunnisti keskimatkalla kymmenenneksi.

Taivalkosken Mustavaaran SM-maastot haastoivat suunnistajat keskimatkoilla kesäkuun viimeisenä lauantaina (29.6.). Ilman palkintoja ei sieltäkään kotiuduttu.

VaRa:n Maija Verha sijoittui D70-sarjassa viidenneksi, siis SM-plaketin palkinnolle. Sarja juostiin muiden ikänaisten tapaan suoraan loppukilpailuna.

H50-sarjassa Timo Helin suunnisti A-finaalissa kymmenenneksi. Aamun karsinnassa hän oli ryhmässään seitsemäs.

Parhaiten pärjänneillekin tuli metsässä virheitä, peräti mitalisijoitusten kustannuksella. Maija pummasi kakkosrastin pientä jyrkännettä jopa kuutisen minuuttia ja Timo hiukan takkuili puolimatkassa kahden lipun löytämisessä.

H75-sarjan A-finaalissa Koitto Verha oli 26. tilalla ja H50-sarjan B-finaalissa Antti Karru 17. tilalla.

D65-sarjassa Maaria Ritasalo sijoittui 17. tilalle ja D40-sarjassa Tuulikki Karru suunnisti 23. tilalle.

Vakka-Rastin jäseniä oli vauhdissa muissa sarjoissa, muissa seuroissa. MS Parmaa edustava Elisa Pirilä (D15) saavutti metsäsuunnistuksen ensimmäisen SM-plakettinsa, kymmenennen tilan.

Kalannin Jussi Ankelo juoksi H15-sarjassa 16. tilalle ja Elsa Ankelo D18-sarjassa 18. tilalle. Enni Jalava (TuS) oli naisten pääsarjassa 17. tilalla.

Mustavaaran metsiä luonnehdittiin Suomessa jopa poikkeuksellisiksi. Oli tarjolla avoimien rinnesoiden ja kallioiden värittämää vaaramaastoa. Ei siellä suunnisteltu ihan niin kuin kotona vain!