Maija neljänneksi SM-yössä Himoksella

29.9.2019

Maija SM-yössä (tosin muutama vuosi sitten)...
Maija SM-yössä (tosin muutama vuosi sitten)...
... ja saman kisan viimeinen pimeä rasti.
... ja saman kisan viimeinen pimeä rasti.

Maija Verha sijoittui SM-plaketille neljänneksi yösuunnistuksen valtakunnan mestaruuskilpailussa Jämsän Himoksella (28.9.). Tähän D70-sarjaan osallistui 18 kilpailijaa.

D70-sarjassa oli tarjolla 2,3 kilometrin pituinen kuuden rastin rata. VaRa:n Maija Verha kompuroi perille ykkösrastille noin neljä minuuttia kärkeä hitaampana. Kahden leimauksen jälkeen hän oli vasta yhdeksäntenä.

Sitten matkanteko alkoi maistua kuin meno lauantai-tansseissa parhaimmillaan. Rastirytmi ja vaihtoaskeleet olivat oikeissa kohdissa ja kärkiaikojen paukuttelu nosti hienosti neljänneksi. Lopulta vain 49 sekuntia pronssista.

Sarjan voitti kolmen minuutin ja 12 sekunnin erolla Verhaan Saarijärven Sirkka Ketola, arvonnassa viimeisen lähtijän paikan saanut. Pyhärannan rastilukkolainen Helena Mannervesi sijoittui pronssille.

Koitto Verha H75-sarjassa jätti vaikean leikin kesken muutaman leimauksen jälkeen.

Seuran jäsenille tuli toinenkin SM-palkinto, MS Parman edustuksessa. Elisa Pirilä oli D15-sarjassa hienosti seitsemäs. Hänelle jo kauden toinen plaketti kesän metsäsuunnistuksista.

D21-sarjassa Enni Jalava yösuunnisti 13. tilalle, seitsemän minuuttia kärjestä ja hiukan yli kaksi minuuttia palkinnosta jääneenä.

H65-sarjassa VaRa-jäsen Rauli Helkkula (TuMe) oli kahdeksas ja H60-sarjassa niinikään seuramme jäsen Vesa Lanne (Hiisi) oli 32. tilalla. SM-yöhön oli ilmoittautunut 1345 kilpailijaa.

Veijo V.