Alustavat KILPAILUOHJEET

Varsinais-Suomen avoimet keskimatkan suunnistuksen Aluemestaruuskilpailu ja Uusikaupunki 400-vuotisjuhlakilpailu 13.5.2017 Uudenkaupungin Kalannissa.

Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Toimihenkilöt: Kilpailun johtaja Matti Salonen, puh. 050-5589334; ratamestari Koitto Verha; valvoja Teemu Nukki, Turun Metsänkävijät; tiedottaja Veijo Viitanen, puh. 040-5584812, veijo.viitanen@tili-rasti.fi

Tuomarineuvosto: pj. Eija Koskivaara, MSParma; jäsenet: Marko Virta, TuS ja Visa Koponen, PertPe.

Kartta: Kaikilla sarjoilla tulostekartta 5/2017, käyräväli 2,5 m, koko A4, valmistettu MML:n laserkeilausaineiston pohjalta. Maastotyöt ja puhtaaksipiirtämisen on tehnyt Pekka Raula. Kartan mittakaava on 1:7500 sarjoissa H/D12, H60-90 ja D55-75. Muissa sarjoissa mittakaava on 1:10000. Kartta on muovikotelossa.  Karttoja ei kerätä suorituksen jälkeen pois.  Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille ennen viimeistä lähtöaikaa.

Maasto: Maasto on monipuolista suunnistusmaastoa. Korkeuserot ovat pienehköt. Maastossa on rasteja lähekkäin, joten muista tarkistaa koodi.

Emit-kilpailukortit: Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia.  Kilpailun järjestäjä ei tarkista/varmista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.  Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua korttia, suoritus hylätään.  Muutokset on ilmoitettava kilpailukeskuksen infoon ennen kilpailijan lähtöhetkeä. Vuokrakortit (5 e/kpl) voi noutaa infosta, jonne ne on myös palautettava kilpailun jälkeen.  Palauttamattomasta vuokrakortista peritään 70 e/kpl.

Mallirasti: Mallirasti, jossa voi testata Emit-kortin toiminnan, on kilpailukeskuksessa.  Toimimattoman kortin tilalle voi vuokrata uuden infosta.

Kilpailunumerot: Kaikissa sarjoissa käytetään kilpailunumeroa ja ne ovat kilpailukeskuksessa lähtöviitoituksen alussa.  Omat hakaneulat mukaan. Kilpailunumeroa ei tarvitse palauttaa maalissa.

Rastinmääritteet ja tarkistuslipukkeet: Rastinmääritteet on painettu karttaan, irrallisia määritteitä ei ole.  Emit-tarkistuslipukkeet itsepalveluna kilpailunumeroiden vieressä.

Sarjat, kartan mittakaavat, matkat ja rastien määrät: Katso erillisestä taulukosta: Ratojen pituudet

Lähtöajat ja toiminta lähdössä : Ensimmäiset lähdöt klo 11.00.  Lähtöön on matkaa 1200 m, pääosin tietä pitkin,  viitoituksen väri selviää opaspaalusta.  Lähtökarsinaan kutsutaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaa.  Sarjojen H/D12 ja H/D14 suunnistajat saavat tutustua karttaansa minuuttia ennen lähtöä, muiden sarjojen suunnistajat saavat karttansa lähtöhetkellä.  Kilpailija itse vastaa oikean kartan ottamisesta.

Maali ja keskeyttäneet: Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin, jossa on käytössä maalileimaus. Myös keskeyttäneet tulevat maalin ja maalileimauksen kautta. Emit-rastiväliajat saatavissa infosta.

Kielletyt alueet: Kiellettyjä alueita ovat kaikki talojen ja kesämökkien pihamaat sekä pistepellot.

Ensiapu: Kilpailukeskuksessa.

Kisaravintola: Kilpailukeskuksessa tarjolla grillimakkaraa, kahvia ja pientä purtavaa.

Pukeutuminen, WC ja pesu: Pukeutuminen kenttäolosuhteissa.  WC:t ainoastaan kilpailukeskuksessa, lähtöpaikalla ei ole vessoja. Ei pesupaikkaa. 

Pysäköinti: Parkkipaikalta matkaa kilpailukeskukseen n. 400 m. 

Palkinnot: Varsinais-Suomen Am-mitalit sarjoittain kolmelle parhaalle varsinaissuomalaiselle.  H/D 21 ja H/D 12-20 sarjojen mitalit jaetaan tulosten valmistuttua. H35-90 ja D35-75 sarjojen mitalit noudettavissa infosta tulosten valmistuttua.

Menestyksekästä kilpailua !

Vakka-Rasti ry