Ratamestareiden lausunto

Käytössä on uusi alue ja kartta. Alueella ei ole 2000-luvulla suunnistettu.

Varsinais-Suomen AM-keskimatkan kisamaasto Lokalahden Muntilan tuulivoimapuistossa on pääosin vauhdikasta avokalliopohjaa. Alueella on pieni järvi ja pieniä ja suurehkojakin soita. Korkeuserot ovat pieniä. Laajalla alueella on tehty metsänhoitotöitä ja harvennushakkuiden ansiosta näkyvyys on pääosin hyvä. Kisasivujen maastokuvat antavat hyvän katsauksen tarjolla olevaan maastoon.

Alueen tuulivoimalat ja niiden huoltotie tarjoavat kiintopisteitä kaikenikäisille suunnistajille. Maastossa löytyy jonkin verran karttaan merkitsemättömiä eläinten polkuja kulkua helpottamaan.

Lyhyillä radoilla on tarjolla selkeämpiä alueita hyvällä näkyvyydellä ja kulkukelpoisuudella. Pääsarjoissa ja muilla pidemmillä radoilla on tarjolla rytmitystä ja ne käyvät myös peitteisemmissä maastonosissa.

Huomionarvoista kartassa ja maastossa on useiden ajourien merkitseminen keltaisella avoimen alueen rasterilla. Tällä kartantekijä pyrkii kuvaamaan sitä, että uran käyttö ei välttämättä tarjoa nopeusetua. Kyseiset urat voivat olla heinikkoisia, mutta ne erottaa kuitenkin hyvin maastosta.
H/D12 -sarjan juniorirata tukeutuu tällaiseen uraan parissa kohtaa.

Kisasivujen ensimmäisessä karttapalassa näkyy esimerkki tällaisesta urasta.

 

Onnistuneita suorituksia!

Ratamestarit: Antti & Sami Karru