Vaasan SM-keskimatkan H75-sarjan karsintarata.
Ja H75-ikäveikot palkittavina, Leo upeasti SM-plaketilla neljäntenä.
Leon finaalirata Öjbergetin tuntumassa, mäen kivikoissa: yhdeksän rastia.
Tiukka H55-sarja palkinnoilla, Timo hienosti viidentenä.

Leo Koistinen ja Timo Helin sijoittuivat hienosti SM-plaketin palkinnoille keskimatkojen mestaruuskilpailussa Vaasassa (27.5.). Öjbergetin hiihtokeskuksen maastot tarjosivat vaativaa kivierämaata.

VaRan kuudesta osanottajasta parhaiten menestyi neljänneksi H75-sarjassa suunnistanut Leo Koistinen. Aamun karsinnassa seitsemän rastin radalla hän oli kymmenes ja iltapäivän finaalissa plaketin palkinnoilla.

-Tulos oli yllätys itsellenikin. Pystyin päihittämään monta sellaista kaveria, joille en yleensä ole pärjännyt, myhäili Leo tyytyväisenä.

-Olihan siellä aivan kamalaa kivikkoa, jossa ei päässyt kunnolla juoksemaan. Piti katsoa, mihin jalkansa asettaa. Mutta kun tarkasti meni rasteille, se riitti.

-Kisassa kulki loppusuorakin vauhdilla. Kannustaja-Tuulakin ihmetteli, että mitenkäs siinä pääsinkään nyt niin kovaa.

Leo tykitti loppuviitoituksen 16 sekunnissa eli täsmälleen samassa ajassa kuin pari vuosikymmentä nuorempi seurakaveri Timo Helin H55-sarjassa.

Eikä Timo ollut palkinnon metsästyksessäkään pekkaa pahempi. Tuli viides tila ja SM-plaketti. Kärjestä Timo jäi minuutin ja 56 sekuntia ja SM-pronssista vain 30 sekuntia. Tuossa ikäryhmässä taso ja tasaisuus on karmeaa.

Vaasassa D70-sarjan Sirja Karru kilpaili 25. tilalle ja D45-sarjan Tuulikki Karru 29. tilalle. Daamit suunnistivat suoran finaalin ilman karsintoja.

H65-sarjan karsinnasta A-finaaliin eteni myös Matti Salonen sijoittumalla 17:nneksi. Tuloslista kertoo iltapäivästä tylysti, että hylsy tuli. H50-sarjan B-finaalissa Antti Karru suunnisti 17. tilalle.

Ykkösryhmän sarjoissa MS Parmaa edustavat vakkarastilaiset jäivät ilman palkintoja. Kaikki toki ylsivät A-finaaleihin.