Hallinto päätti vanhan vuoden - uusi kausi alkamassa

30.3.2019

Ville Pirilä esitteli VaRa-vuosikokouksessa maastopyöräilyä.
Ville Pirilä esitteli VaRa-vuosikokouksessa maastopyöräilyä.
Pekka ja Pentti kuuntelivat tarkkaan lajin kulkupelin vaatimuksia.
Pekka ja Pentti kuuntelivat tarkkaan lajin kulkupelin vaatimuksia.
Maastopyörään voi kiinnittää luettavaksi vaikka Vakka-talvirastien kartan.
Maastopyörään voi kiinnittää luettavaksi vaikka Vakka-talvirastien kartan.

Vakka-Rastin viime vuosi päätettiin sääntömääräisessä kevätkokouksessa keskiviikkona (27.3.) U:gissa. Tilinpäätös ja toimintakertomus vahvistettiin.

Tilaisuus ei vetänyt mukaan kovin isoa joukkoa jäseniä. Vuosikokous myönsi tarkasti tapahtuneen toiminnantarkastuksen jälkeen vastuuvapaudet. Talkootyöllä ja huolellisella taloudenpidolla tilinpäätös oli ylijäämäinen.

Laaja toimintakertomus käytiin tilaisuudessa läpi pääkohdittain. Saavutukset ja suoritukset siirtyivät näin historian lehdille.

Seuran sääntöjen ja yhdistyslain mukaan tällaiset tilaisuudet on vietävä läpi, vaikka ne eivät rastilaisten suurta enemmistöä kiinnostakaan. Seuran jäsenistöstä kolme (3) prosenttia osallistui vuosikokoukseen.

Tulossa paljon toimintaa

Paljon enemmän kiinnostusta on jatkossa varmasti juuri alkamassa olevaan suunnistuskauteen. Sitä seuran hallinnossa ja jaostoissa on valmisteltu monipuolisesti. Metsäliikuntaa luvassa nuorille ja aikuisille, kuntoilijoille ja kilpailijoille.

Suunnistuksen neljän illan alkeiskurssi alkaa keskiviikkona (3.4.) ja pyhänä (7.4.) on treenipäivä Erämiesten majalla Kalannissa.

Kuntorastit pyörähtävät alkuun tiistaina (9.4.) Käätyjärvellä. Vakavammista kilpailuista suurin huhtikuussa on FinnSpring (20.4.) Paimiossa.

Lauantaina 11.5. VaRa tekee Jukolan harjoittelumatkan Kangasalle. - Olethan muistanut ilmoittautua tilaisuuksiin, joista lisätietoja VaRa-netissä ja muissa viestimissä!

Maastopyöräilyn suosio tuplaantunut

Vakka-Rastin vuosikokouksessa seuran jäsen Ville Pirilä esitteli maastopyöräilyä, vaikka se ei seuran ohjelmassa olekaan. Lajin suosio on vahvassa kasvussa ja U:gissakin tehdään vapaita kimppalenkkejä viikoittain. Harrastajien määrä on muutamassa vuodessa tuplaantunut.

- Metsä ja pyörä. Muuta elämää ei olekaan, lausahti hymyillen Ville Pirilä, joka on lajissa huippukilpailijana, harjoitusten ohjaajana, seuravetäjänä ja ties missä tehtävässä.

Ville polkee alueella vaikuttavassa Team Kalliopolussa. Hän esitteli pyörää sekä kilpailijan että kuntoilijan näkövinkkelistä. Ja neuvoi tekniikkaa niin, että "perse vain penkissä niin pysyy painopiste alhaalla" ja että "kunhan saa etupyörän vain kulkemaan niin kyllä se takapää aina perässä tulee".

Maastopyöräilyä harrastetaan metsässä pääosin jokamiehen oikeudella. Vakka-Rastissa on taannoin ollut muutama edustaja pyöräsuunnistuksessa, joka kuitenkin on täysin eri laji.

Veijo V.

 

(**Juuri saamamme tiedon mukaan tätä palstaa on editoitu (2.4.). Jutun aikaisempi loppuosa oli ilmeisesti jonkin trollitehtaan tuottama valeuutinen. Kotoisammin sanottuna aprillia, aprillia...)