Miesten mestari Vesa puhalsi pitkään maalissa.
PR:n Inga pysäytti kellot kärkiaikaan naisissa.
VaRa:n Julia jäi mitalista vain 16 sekkaa.
Pj-Heli johti Café Piknikiä ja ulkona pojat myivät makkaraa.

Suunnistajat säteilivät kilpaa auringon kanssa Varsinais-Suomen avoimilla Am-keskimatkoilla ja Uudenkaupungin juhlasuunnistuksessa. Paikalla Kalannin Kömpänmäessä oli tarkistuslaskennan mukaan 400 henkeä.

Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlasuunnistukset palkintojenjakoineen kestivät vajaat kolme tuntia. Osanottajat olivat Koitto Verhan  ratoihin ja rasteihin sekä myös Pekka Raulan kartoittamaan maastoonkin tyytyväisiä. Hiukan kivistä oli, mutta sellaista se on elon poluilla.

Vakka-Rastin järjestelyt sujuivat suunnitelmien mukaan. Maakuntien väki taisi tältäkin osin saada mieluisan kuvan autokaupungin positiivisesta nosteesta, vaikka metsän siimeksessä Kalannin Kahloisissa oltiinkin.

Miesten pääsarjassa mestariksi suunnistanutta AngA:n Vesa Mäkistä ei paikallinen lehdistö nostanut ennakkosuosikiksi. Taitava tarkkuussuunnistaja hallitsi myös keskimatkan. Mies puhalsi ylämäen jälkeen maalissa pitkään ja myönsi tehneensä yhden reilun, ainakin minuutin virheen.

Naisten sarjan voitti odotetusti Paimion Rastin latvialaissuunnistaja Inga Dambe. Puolentoista minuutin voitto on tässä lajissa ylivoimainen. Pääsarjojen parhaat ja kaikki nuoret pääsivät myös palkintojenjakoon, veteraanit saivat hakea mitalinsa infosta omaan tahtiin, mikä on hyvä nykykäytäntö.

VaRa:n omista suunnistajista vain nuoret osallistuivat. Julia Suopajärvi jäi D14-sarjassa Varsinais-Suomen mitalista vain 16 sekunnin päähän, sijoituksena neljäs tila.

Samassa D14-sarjassa Peppi Vuorela oli yhden ison, harmillisen virheen suunnistaneena yhdeksäntenä. D16-sarjassa Matilda Kauha oli myös yhdeksäntenä, H14-sarjassa Lauri Hirvonen sijoittui seitsemänneksi.

Palkintojenjaossa järjestäjät lämpimästi kiittivät keskusalueen isäntäväkeä Ilkka ja Leila Taskista sekä naapurikiinteistön Jarmo ja Johanna Viitasta. Myös maanomistaja Juhani Rekola sekä kilpailun valvoja Teemu Nukki saivat kiitoksena muistolahjat.

Palkintoja jakoivat kilpailun johtaja Matti Salonen ja seuran puheenjohtaja Heli Jalava. Kömpänmäen kartta-alueen kaikille metsänomistajille tullaan lähiviikkoina lähettämään uusi suunnistuskartta käytettäväksi metsäretkillä.

Itse kilpailusta täydelliset tiedot löytyvät muilta kisasivuilta. Tarjolla on myös lisää valokuvia. Netissä on tuloslistaa muodossa jos toisessa sekä rastiväliaikoja. Myös osanottajien piirrokset reittihärveliin olisivat toivottavia.