Keskimatkan suunnistus ja Uudenkaupungin juhlakisa

6.4.2017

Vakka-Rasti täytti 4.4. vanhemman juniori-iän 45 vuotta.
Vakka-Rasti täytti 4.4. vanhemman juniori-iän 45 vuotta.
Ja Uusikaupunki 19.4. veteraaniksi luokiteltavan 400 vuotta.
Ja Uusikaupunki 19.4. veteraaniksi luokiteltavan 400 vuotta.

Vakka-Rasti on saanut järjestettäväkseen Varsinais-Suomen mestaruussuunnistuksen keskimatkoilla. Kilpailu pidetään Kalannissa lauantaina 13.5.2017 ja se on myös Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlakilpailu.

Am-keskimatkan kilpailussa on 33 eri sarjaa. Miehet suunnistavat 18 eri ikäryhmässä ja naiset 15 eri ikäryhmässä. Nuorimmat sarjat ovat alle 12-vuotiaille. Kilpailu on myös avoin muiden maakuntien suunnistajille.

Vakka-Rasti järjesti vastaavan kilpailun toukokuussa kolme vuotta sitten, jolloin silloinkin Kalannissa juhlistettiin suunnistuslegenda Erkki Luntamoa. Nyt puolestaan juhlistetaan huhtikuussa 400 vuotta täyttävää Uuttakaupunkia.

Kaupungin varsinaiset synttärijuhlat ovat pitkän päivän kestävinä jo 19. huhtikuuta, jolloin koko keskusta-alue valjastetaan juhlahumuun. Kaupungin perustaja Kustaa II Adolf esiintyy nuorekkaana. Myöhemmin kansalle tarjoillaan kaffetta ja kakkua sekä rumpujen marssirytmejä. Päivä päättyy Semmareiden konserttiin torin lavalla.

Juhlarasteja ja suunnistuksen nautintoja

Vuoden 2017 kaikki VaRa-kuntorastit ovat UKI400-juhlarasteja. Varsinainen suunnistajien suurjuhla on kuitenkin Kalannin Kahloisissa pidettävä kilpailu, jonne odotetaan ainakin 300 kilpasuunnistajaa.

Kilpailun johtajana toimii Matti Salonen, ratamestarina Koitto Verha ja valvojana säkyläläinen Teemu Nukki Turun Metsänkävijöistä.

Uuden Kömpänmäen kartan on usean vuoden urakoinnilla omilta kotikulmiltaan tehnyt Pekka Raula. Luvassa on moni-ilmeistä maastoa ja metsässä tarkkojakin rasteja takaamaan suunnistamisen nautintoja.

Vakkarastilaisista H/D16-sarjalaiset ja nuoremmat voivat osallistua kilpailuun. Muut pääsevät osallistumaan järjestelyjen talkootöihin. Ydinryhmä on valmistellut kisaa viime syksystä alkaen, nyt laajemmat joukot voivat ilmoittautua monenlaisiin tehtäviin.

Veijo Viitanen