HaKaVa on vireä kyläyhdistys Kalannissa

9.5.2014

Koulun takana on uusi kota.
Koulun takana on uusi kota.
Ja Hallun kisamaastosta löytyy metsälaavu ...
Ja Hallun kisamaastosta löytyy metsälaavu ...
... sekä näitä morotöröjä eli rapakivikumpareita.
... sekä näitä morotöröjä eli rapakivikumpareita.

Varsinais-Suomen Am-keskimatkat suunnistetaan keskuspaikkana Hallun kylä. Alueella toimii vireä kyläyhdistys HaKaVa ry, joka muun muassa omistaa Hallun koulun.

Kyläyhdistys toimii Kalannissa entisen Hallun koulupiirin alueella kylissä, jotka ovat Hallu, Kallela, Varhela, Kylähiisi, Kahloinen ja Vestiö.

- Olemme aktiivinen kyläyhdistys, joka järjestää toimintaa ja tapahtumia ympäri vuoden, sanotaan ytimekkäästi yhdistyksen kotisivuilla netissä.

Hallun koulu on vuokrattavissa erilaisten tapahtumien pitopaikaksi, samoin koulun viereen rakennettu viehättävä kota, jonne mahtuu noin 25 henkilöä.

Koulun pihapiirissä on muun muassa jääkiekkokaukalo, tenniskenttä, valaistu pururata, lentopallokenttä, pesäpallokenttä, koripallokenttä ja pihalta lähtee myös noin kilometrin pituinen opastettu luontopolku. - Voisipa koulu jatkossa olla hyvä paikka vaikkapa seurojen suunnistusleireille, ihan Kullanvuoren kartan kulmalla!

HaKaVa ylläpitää talkoovoimin Kaukjärven saunaa, joka on avoinna kesä-elokuussa ja talvella sauna on avantouimareiden käytössä. - Kaukjärven sauna on puolestaan Palsan suunnistuskartan vieressä.

Suosittuna tapahtumana HaKaVa organisoi yleensä elokuussa vakiotraktoreiden vetokisat Kalannin Mannersuolla.  Siellä on huipennuksena traktoreiden kiihdytyskisa, jota on ollut seuraamassa tuhatkin henkeä eri puolilta Vakka-Suomea.  Ja vinkkinä: museoautolla pääsee ilmaiseksi sisään kisapaikalle!

Lisätietoja kyläyhdistyksestä: