Paljonpuhuva otsikko v. 1985 paikallislehdessä.
Maalissakin paleltiin, mutta ...
... Maija myi makkaraa lämmikkeeksi.
Uutiset ja tulokset olivat lehdissä. Ken silloin tiesikään tulevaisuuden netistä?

Keskimatkan kilpailun maastoa on kansallisen kisan merkeissä koluttu edellisen kerran vuonna 1985. Joillekin kisa-alue voi siis olla "tuttu", ja maalipaikkakin on muutaman kymmenen metrin tarkkuudella sama kuin kolme vuosikymmentä sitten.

Vuonna 1985 talvi oli runsasluminen ja kevät onnettoman myöhäinen.  Kansallisista kilpailuista niin Taivassalon Tahdin, Vakka-Rastin kuin Rasti-Lukonkin kevätkansalliset siirrettiin viikkoja eteenpäin.

VaRa:n kansalliset Kalannin Hallussa suunnistettiin sateessa ja koleudessa 4. päivänä toukokuuta.  Olosuhteet olivat varmaan pahemmat kuin nyt Vapunpäivänä Raisiossa?  Suunnistajat olivat väärin pukeutuneita ja varsinkin nuoret palelivat.  Ilmankos kahviossa kuumat juomat ja makkarat tekivät kauppansa!

Kansallisissa oli yli 400 osanottajaa. Miesten pääsarjan voitti Vehkalahden Hannu Lehtikangas ja naisten sarjan Lauttakylän Pirjo Mattila.  Wanhin sarja oli siihen aikaan yli 60-vuotiaille herroille.  Junnut juoksivat muun muassa reittiviivaa. Entisistä nuorista muutama taitaa edelleen jatkaa uraansa?

Koleudesta ja sateesta huolimatta onnistuneeksi luokitellun kilpailun johtajana toimi Veijo Nurmi ja ratamestarina oli silloinkin Pekka Raula.  Hän oli Veijo Viitasen kanssa tehnyt kartan, jonka oli piirtänyt Seppo Raula.

Lehtikuvien ja muistojen mukaan palkintojenjako oli arvokas tilaisuus, eikä juuri kenelläkään ollut kiire kotiin.  Palkintoja jakoivat VaRa:n pj. Raimo Nurmi ja Pekka Harmovaara.  Kansallisen keskus oli Hallun koulun pihalla ja maali Luukkalan tilan kuivurin vieressä.

Kilpailun jälkeen Veijo Nurmi kävi luovuttamassa sata uutta suunnistuskarttaa Hallun koululle.  Kartat otti vastaan koulun johtaja Osmo Aalto.  Karttoja käytettiin suunnistuksen opettamiseen ja luontoretkiin.