Lähtöluettelot ja lämpötilaennuste

15.5.2014

Lämpömittarin lukema sunnuntaina klo 13 Kalannissa.
Lämpömittarin lukema sunnuntaina klo 13 Kalannissa.
Ratamestari ja tarkistusjuoksijoita Hallussa.
Ratamestari ja tarkistusjuoksijoita Hallussa.

Am-keskimatkan ja Erkki Luntamon 100-vuotisjuhlakilpailun lähtöarvonta on suoritettu ja lähtöluettelot julkaistu. Osanottajia on mukana 506 ja tunnelma sunnuntaita kohti tiivistyy.

Kilpailun osanottajamäärä ylitti järjestäjien rohkeimmatkin odotukset.  Kilpailijoiden suuri joukko on vaikuttanut viime hetken valmisteluihin niin, että eräitä muun muassa pysäköintiin liittyviä suunnitelmia on täsmennetty.

Kuten kisasivujen ajankohtaista -palstallakin lukee, niin varovaisuutta liikenteeseen!  Kilpailukeskukseen johtavalla Kallelantiellä on nopeusrajoitus 60 km/h ja viime vaiheessa 40 km/h.  Suunnistajat myös ylittävät asfalttitien ja kävelevät pienen matkan sitä pitkin kohti lähtöä.

Ennustajat povaavat hellettä?

Sääennusteet lupaavat Kalantiin viikonlopuksi juhlavaa keliä, jopa kesän ensimmäisestä hellepäivästä on mainittu.  Säiden lämpenemisen ja hyvän kevätkelin muuten tiesi jo aikoja sitten kalantilainen, varmaksi luokiteltu sääennustaja!

Ensimmäiset helteet tulevat suunnistajille useinkin yllätyksenä.  Muista siis nestetankkaus, joka pitää oikeaoppisesti aloittaa jo edellisenä päivänä.  Järjestäjät eivät ole varautuneet juomarasteihin tai vastaaviin, kun keskimatkat kuitenkin ovat aika lyhyitä reittejä.

Tarkistusjuoksut on tehty

Vakkarastilaiset ovat suunnistaneet ratojen ja rastien tarkistusjuoksut torstaina.  Samalla on jo kuultu raportit ensimmäisistä eksymisistä ja pahoista pummeista.

Hyvät radat eikä sittenkään niin helppoa tai pelkkää vauhtijuoksua?  Kaikki koejuoksijat eivät ainakaan päässeet toteamaan harjoituksen jälkeen:

- Minulla oli suunnistus täydellisesti hallussa Hallussa.

Veijo Viitanen