Hellesää siivitti juhlakilpailua Kalannissa

18.5.2014

Upean kilpailukeskuksen hiljaisuutta ...
... ja jakoa odottavia palkintoja.
Ensimmäinen maaliintulija Erkki Lätti (L-HR) kuuluttaja Simo Mannerveden haastattelussa.
VaRa:n kunniajäsenet Erkki ja Valter välissään Hanna Nuoranne Keuruun Kisailijoista.

Erkki Luntamon 100-vuotisjuhlakilpailua ja Varsinais-Suomen alueen keskimatkan mestaruussuunnistusta siivitti hieno hellesää. Noin 500 kilpailijaa kotiutui kisasta tyytyväisin mielin palkiten järjestäjien ponnistelut.

Kuuman päivän kovimmista pääsarjojen kilpailijoista MS Parman Matti Koivisto voitti miesten sarjan ja Paimion Rastin Inga Dambe naisten sarjan.  Miehissä kilpailu oli hyvinkin kireää, sekuntipeliä.

Koko kilpailun tulokset olivat lähes reaaliajassa netissä. Tulostaululla kiiteltiin nopeaa palvelua, kun juuri hetki sitten maaliin tullut kilpailija löysi aikansa paremmuusjärjestyksessä seinältä ja paperilistoilta.

Kaikille osanottajille suunnistus oli nopeatempoinen ja metsässä rasteilla riitti vipinää.  Silti oma työ oli arvossaan, kun maastossa oli kaikkineen yli 70 lippua Kullanvuoren melko pienellä metsäalueella.

Kisaa juhlistettiin palkintojenjaolla

Kilpailijat viihtyivät hyvin Luukkalan (Suutilan) tilan alueelle rakennetussa lopulta aika tiiviissä keskuksessa.  Kisaa haluttiin juhlistaa myös palkintojenjaolla, mikä ei nykytyylin kiireisille ihmisille ole enää kovinkaan tuttua, varsinkaan Am-kisoissa.

Kilpailut alkoivat kello 11 ja puoliltapäivin oli maalissa jo melkoista ruuhkaa.  Palkintojenjako alkoi kello 12.30 ja kahdelta iltapäivällä olivat viimeisten mitalistien nimet kuulutettu ja kunniapalkinnot jaettu.

Siinä välissä muistettiin kiitoksin tilanomistajia, Mari Sonkki-Luukkalaa ja Erkki Luukkalaa sekä kilpailun valvojaa Teemu Nukkia.  Varsinais-Suomen Suunnistus ry:n johtoryhmä, pj. Asko Vainio ja siht. Visa Koponen luovuttivat Alueen H100-juhlamitalin Erkki Luntamolle.

H100-sarjan suunnistaja keskipisteenä

Erkki Luntamo oli muutenkin valtaisan huomion keskipisteenä.  Kamerat räpsyivät alkaen siitä hetkestä, kun sini-valkoinen edustusauto toi päivänsankarin Halluun.  Veteraani käveli luontevasti rakkaitten suunnistuskaverien joukkoon ja viihtyi tutussa porukassa, rinnassaan kilpailunumero 100.  Sen kiinnittivät kilpailun johtaja Hanna Helin-Luotonen ja VaRa:n pj. Timo Penttilä.

Onnittelulaulun Erkille lauloivat kyläyhdistyksen HaKaVa:n mies Matti Puukki ja Rasti-Lukon aktiiviveteraani Tapio Torpo.  Miesten Finlandia-hymni raikui sellaisella vahvuudella, että kyyneleet vierähtivät monien katsojien silmäkulmasta.

Vakka-Rasti kiittää kaikkia juhlakilpailuun osallistuneita suunnistajia.  Kilpailun johto välittää myös kiitokset kisavalmisteluihin ja toimitsijatehtäviin osallistuneelle suurelle vakkarastilaisten joukolle.

Lisää kilpailutunnelmia muun muassa Matti Jalavan kuvaamassa albumissa.