Maaria Ritasalo

Maaria Ritasalo

Olen Maaria Ritasalo. Tulen Loimaalta. Syntymässä  olen käynyt kaksoisveljeni kanssa Pöytyällä ja lapsuuteni olen asunut Oripäässä ja sieltä olen 12 vuotiaana muuttanut Loimaalle.

Perheeseeni kuuluu mieheni Matti ja pojat Teemu ja Timo, jotka ovat myös innokkaita suunnistajia.

Suunnistuksen aloitin 1970 luvun lopulla, jolloin olin töissä Kemiralla. Silloin alkoi  kuntorastitoiminta, johon Räsäsen Tauno innosti mukaan. Jossain vaiheessa liityin Vakka-Rastiin ja sitten myöhemmin myös  hallitustoimintaan.

Tässä iässä (D65) ei ole enää kovasti tavoitteita, no ehkä SM-erikoispitkä, joka on lokakuussa Loimaalla.

Käytän levykompassia. En ole uskaltanut siirtyä peukalokompassiin, vaikka se olisi ajan hengen mukaista.

Jos alkaisin kertoa kaikista pummeistani siitä kertyisi pitkä stoori, mutta viimeinen tapahtui kukkosuunnistuksessa torstaina, kun kävin kaksi kertaa viimeisellä rastilla, mutta tällä takasin sen, että varmasti pääsin Veijon ja Jamon kuvattavaksi.

Harrastan talvella hiihtoa ja opiskelen kieliä kansalaisopistossa, vaikka se näillä kymmenillä on vähän haasteellista. Marjastus ja sienestys on myös kovasti mieluista puuhaa.

Mukavin karttamerkki  on k-piste, koska se yleensä löytyy helposti viitoituksen ansiosta. Toiseksi mukavin on avosuo, joka yleensä erottuu helposti maastossa.

Parasta suunnistuksessa ovat erilaiset maastot ja mukava fyysinen rasitus sekä tietysti vuosien varrella löytyneet mukavat suunnistuskaverit.

Niin vielä se karttojen mapitus. Yritän mapittaa ne vuosittain, mutta valitettavasti epämääräisiä kasojakin löytyy, varsinkin kun pojat käyvät kotona., he hakevat sopivia kuntorastikarttojani harjoitteluun ja sitten ne ovat taas sekaisin