Raimo Reunanen

Raimo Reunanen

1. Kuka olet, mistä tulet, mitä teet ja keitä perheesesi kuluu?

Olen Raimo Reunanen ja syntynyt Eurajoella. Jo pitkän matkan kulkenut, kun tulin Uuteenkaupunkiin v. 1970 ja Autotehtaalle töihin. Asun yhdessä vaimoni Leenan kanssa, tänään juuri 58 vuotta yhdessä!

2. Milloin aloitit suuniistuksen?

Aloitin varsinaisesti 1970 kun työkaverini Heikki Vennelä ja Kari Honkanen saivat minut mukaan ”piirikunnallisiin”sunnistamaan. Tosin jo armeijan aikana tutustuin lajiin – se tuntui mielenkiintoiselta.

3. Miten tutustuit Vakka-Rastin toimintaan?

Vuonna 1972, kun Vakka-Rasti perustettiin ja olen ns. perustajajäsen sekä vielä heti hallitukseen! UU:ssa jo pari vuotta harjoittelin ja löysin kunpareita mäkien sijaan. Olin hallituksessa peräkanaan 20 vuotta, joista 4 vuotta puheenjohtajanakin. Sitten totesin olevani liian vanha pitämään hallituspaikkaa.

4. Mikä on tämän kauden tavoitteesi?

Tämän vuoden 2018 päämääränä on osallistua Veteraanien MM-kisoihin Tanskassa suunnistuksessa. Pian siellä jo olenkin. Tavoite finaaleihin. Osallistumisen iloista ja nauttien!

5. Onko sinulla joku oikein erityisesti mieleen jäänyt pummi?

Tämän vuoden Jukolassa yksi uurre oli hukassa turhan kauan- se on vieläkin liikaa mielessä!

6. Mitä muita lajeja olet harrastanut tai harrastat tai miten muuten vietät vapaa - aikaasi?  

Olen harrastanut  yleisurheilua poikasena 40-50 luvuilla ja hiihtoa myöhemmin. Yhteensä 34 Pirkanhiihtoa alkaen v. 1965 Tampereella oloaikanani.  Mökkeily Putsaaressa on vienyt paljon kesäaikaa vuodesta 1973 lähtien. Sukututkimusta ja jopa kirjoittamista!

 7. Mitä teet kartoillesi suunistuksen jälkeen?

Alkuaikoina keräsin niitä mappeihin, mutta nykyisin laitan  paperinkeräykseen. Tärkeimpiä säilytän jonkin aikaa.

 

9. Mikä on Lempikarttamerkkisi?

Suppa ! Se on jatkuvasti haaste, ei siis ongelma!

10. Mikä  suunnistuksessa on parasta?

Se on erinomaista kunnon ylläpitämistä, jota voi harrastaa vieläkin ja pienemmälläkin vauhdilla, jopa kävellen ja tietenkin sen löytyminen on aina iloinen hetki. Punalipun värit hätkähdyttävät joka kerta! Tosin on myös muistettava ne ”jälkipelit”