Napapiiri-Jukola - tavanomaisen yläpuolella

22.8.2021

Mikko ja Sirja suunnistivat avausosuudet.
Mikko ja Sirja suunnistivat avausosuudet.
Timo oli 46. perättäisen kerran Jukolassa.
Timo oli 46. perättäisen kerran Jukolassa.
Napapiiri-Jukolan keskus Mäntyvaaran raviradalla...
Napapiiri-Jukolan keskus Mäntyvaaran raviradalla...
... jossa paikalla myös Eeva, VaRa:n ensimmäinen maajoukkuesuunnistaja.
... jossa paikalla myös Eeva, VaRa:n ensimmäinen maajoukkuesuunnistaja.
Jukola-mustikatkin on nyt pyhänä poimittu! Vinkin hyvästä paikasta rastin 54 tuntumassa antoi Salmen Janne TV-lähetyksessä. Kartan sai ostaa infosta.
Jukolan 2021 kolme ylintä kuvaa Pentiltä, kaksi alinta Eevalta.
Jukola-mustikatkin on nyt pyhänä poimittu! Vinkin hyvästä paikasta rastin 54 tuntumassa antoi Salmen Janne TV-lähetyksessä. Kartan sai ostaa infosta. Jukolan 2021 kolme ylintä kuvaa Pentiltä, kaksi alinta Eevalta.

Napapiiri-Jukola suunnistettiin Rovaniemellä (21.-22.8.). VaRa-osallistuminen jäi nyt yksittäisten jäsenten suorituksiin eri seuroissa tai kokoonpanoissa.

Jukolan lähdössä Mäntyvaarassa oli 952 joukkuetta. Hyväksytysti maaliin selvisi 749 seitsikkoa. Lyhimmät osuudet olivat noin 9 kilometriä ja pisimmät yli 16 kilsaa ulottuen Vennivaaralle asti.

Vesisade jatkui läpi koko miesten viestin. Viesti alkoi lauantaina kello 23 ja yön pimeyttä riitti pitkälle. Radat oli kuitenkin tehty kesäkuun tarkoituksiin, yöttömään yöhön.

Naisten neljän osuuden Venla-viestiin starttasi iltapäivällä 782 joukkuetta. Hyväksytyn tuloksen sai 692 joukkuetta. Kato ei ollut aivan yhtä paha kuin miehissä. Keli oli daameillekin kolea, mutta onneksi sateeton.

Venloissa lyhimmät osuudet olivat noin 5,5 kilsaa ja kaksi pisintä osuutta 9 kilsan kieppeissä. Naisten piti löytää metsästä, pohjoisen soiden lomasta yhteensä 67 rastia.

Jukolassa VaRa suunnisti yhdessä Laitilan Jyskeen kanssa. Seitsikko jäi silti vajaaksi. Ja vahvistuksena oli vielä Pargas IF:n Laura Portin, omaa sukua Lammila, Jyskeen junioripolun kasvatteja.

Jukola: Mikko Raula 506./1.53,42; Laura Portin 320./1.46,24; Asmo Vuorenpää 257./2.26,29; Timo Penttilä 269./1.31,48; Pentti Karru 412./2.24,42. Yhteisaika 10.03,07; ei suunnistajia 6-7. osuuksille.

Venlat: Vakka-Rastilla ei omaa joukkuetta. VaRa-jäseniä suunnisti ainakin Sauvon Urheilijoissa (Sirja Karru) ja MS Parmassa (Elsa Ankelo, Enni Jalava, Elisa Pirilä).

Jukolan viestin perinteinen sanoma napapiirin tuntumassa vuonna 2021 oli omistettu Lapin yliopiston Arktiselle keskukselle. Voittajaseuran ankkuri luki sanoman maalissa, men bara på svenska...

Jukolan viestin laaja info ja täydelliset tulokset kisasivuilla:

https://jukola.com

 

Siellä on linkki jo vuoden 2022 Jukolaan, joka suunnistetaan 18.-19.6.2022 Mynämäen urheilukeskuksessa.

Lukkari-Jukolan kisasivuilla on toistaiseksi yleistä tietoutta järjestämisestä. Esimerkiksi osuuspituuksia ei vielä ole tiedossa. Mynämäen maastokuvaus antaa kuitenkin jo vihjeitä, mitä tuleman pitää.

Koska Jukola tulee ensi vuonnakin olemaan myös huippusuunnistajien kilpailu, ihan kevyin eväin siihen ei voi lähteä. Tavoitteelliset treenit kannattaa koronasta huolimatta aloittaa jo nyt syksyllä. VaRa-osallistumisessa ja -joukkueissa ei varmasti tule toista kertaa tyhjää paikkaa!

Veijo V.