Alustavat KILPAILUOHJEET

Varsinais-Suomen avoin keskimatkan suunnistuksen Aluemestaruuskilpailu 24.7.2021 Uudenkaupungin Lokalahdella

Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailun koronaturvallisuus: Kilpailijoiden edellytetään tutustuvan erilliseen kilpailun koronaturvallisuusohjeeseen.

Toimihenkilöt: Kilpailun johtaja Matti Salonen, puh. 050-5589334; ratamestari Antti Karru ja apulaisena Sami Karru; valvoja Vesa Heikkilä, MS-52; tiedottaja Veijo Viitanen, puh. 040-5584812, veijo.viitanen@tili-rasti.fi; tulospalvelu kisapaikalla Timo Tuominen, taustatyöt Kokkens

Tuomarineuvosto: pj. Marko Virta, TuS; jäsenet: Eija Koskivaara, MSParma ja Timo Alhoke, TuMe.

Kartta: Kaikilla sarjoilla tulostekartta. Käyräväli 2,5 m, koko A4, valmistettu MML:n laserkeilausaineiston ja maastotietokannan pohjalta. Kartoituksen ovat tehneet Anton Kuukka, Enni Jalava ja Heini Rintanen vuosina 2019-20. Vuonna -21 tehty pieniä päivityksiä. Kartan mittakaava on 1:7500 sarjoissa H/D10+saattaja, H/D12, H55-85 ja D55-75. Muissa sarjoissa mittakaava on 1:10000. Kartta on muovikotelossa.  Karttoja ei kerätä suorituksen jälkeen pois. 

Fair play: Lajisääntöjen kohdan 3.2 vastaisiksi rikkomuksiksi katsotaan mm. kartan näyttäminen tai muuten radan selostaminen vielä maastoon lähtemättömälle suunnistajalle. Samoin H/D10+saattaja sarjan saattajat eivät saa millään tavoin edesauttaa muiden kuin saatettavan lapsen suoritusta. (Poikkeuksena kuitenkin sääntöjen kohdan 3.27 mukainen sairastuneen, loukkaantuneen jne. suunnistajan auttaminen.) Lisäys 21.7.

Maasto: Kts. ratamestareiden lausunto. Maastossa on rasteja lähekkäin, joten muista tarkistaa koodi.

Emit-kilpailukortit: Kilpailija on itse vastuussa emit-kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa mainittua emit-korttia.  Kilpailun järjestäjä ei tarkista/varmista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.  Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua korttia, suoritus hylätään.  Muutokset on ilmoitettava kilpailukeskuksen infoon ennen kilpailijan lähtöhetkeä (2 e/muutos). Vuokrakortit (5 e/kpl) voi noutaa infosta, jonne ne on myös palautettava kilpailun jälkeen.  Palauttamattomasta vuokrakortista peritään 80 e/kpl. Maksut infossa tasarahalla, kortilla tai MobilePayllä numeroon 050 558 9334.

Näytöllisen emit-kilpailukortin käyttäjille: Muutamalla rastilla näytölliset emit-kilpailukortit näyttävät ei koodia kuin ko. rastin koodia. (Ko. rasteilla on käytössä emit-leimasin, jonka sisäinen koodi on eri kuin rastin koodi.) Lisäys 19.7.

Mallirasti: Mallirasti, jossa voi testata Emit-kortin toiminnan, on kilpailukeskuksessa.  Toimimattoman kortin tilalle voi vuokrata uuden infosta.

Kilpailunumerot: Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita.

Rastinmääritteet ja tarkistuslipukkeet: Rastinmääritteet on painettu karttaan, irrallisia määritteitä ei ole.  Emit-tarkistuslipukkeet on saatavissa lähdössä.

Sarjat, matkat ja rastien määrät: Katso erillisestä taulukosta: Sarjat, matkat ja rastien määrä

Lähtö ja toiminta lähdössä : Ensimmäiset lähdöt klo 11.00.  Lähtöön on matkaa 700 m, viitoitus lähtöön kulkee maastoa pitkin.  Lähtökarsinaan kutsutaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaa.  Sarjojen H/D10+saattaja, H/D12 ja H/D14 suunnistajat saavat tutustua karttaansa minuuttia ennen lähtöä, muiden sarjojen suunnistajat saavat karttansa lähtöhetkellä.  Kilpailija itse vastaa oikean kartan ottamisesta. Kaikkilla sarjoilla on lähdöstä K-pisteelle 70 metrin viitoitus.

Lähtö on lähellä tietä, jolla on vilkasta mökkiliikennettä. Käytettäessä ko. tietä verryttelyyn, on käytettävä tien reunaa ja varottava liikennettä. Lisätty 22.7.

Maali ja keskeyttäneet: Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin, jossa on käytössä maalileimaus. Myös keskeyttäneet tulevat maalin ja maalileimauksen kautta. Maalissa on saatavilla vettä. Vesi on valmiiksi mukeissa, koronaturvallisuuden vuoksi ei santsimukillisia. H/D10+saattaja sarjalasille on varattu "pillimehut" (2/osallistuja), jotka juomapöydällä itsepalveluna. Maali suljetaan, kun viimeinen suunnistaja on tullut maaliin, mutta kuitenkin viimeistään klo 15. Lisäys 22.7.

 

Kielletyt alueet: Kielletyt pistepellot on merkitty kielletyn alueen rasterissa.

Ensiapu: Kilpailukeskuksessa.

Take Away kahvio: Koronatilanteen vuoksi kahvio toimii Take Away -periaatteella valikoiman rajoittuessa kahviin, pullaan ja muutamiin juomiin. Kahvio avautuu klo 10.00. Maksut kahviossa tasarahalla, kortilla tai Mobile Payllä numeroon 050 558 9334.

Suunnistusvarusteiden myynti: Suunnistajan kaupan myyntipiste on paikalla.

Pukeutuminen ja WC: Pukeutuminen autoilla tai maastossa kilpailukeskuksen läpi kulkevan tien lounaispuolella.  WC:t ainoastaan kilpailukeskuksessa lähtöviitoituksen alussa. Lähtöpaikalla ei ole vessoja. 

Pesu: Kilpailukeskuksessa ei ole pesupaikkaa. Merenrannalla, 3,5 km kilpailukeskuksesta on yleinen uimaranta osoitteessa Eräistenkarintie 31, Uusikaupunki.

Uimarannan nettisivu

Pysäköinti: Pysäköinti murskekentillä ja tien varressa. Pysäköinistä matkaa kilpailukeskukseen enintään 500 m. 

Palkinnot: Varsinais-Suomen Am-mitalit sarjoittain kolmelle parhaalle varsinaissuomalaiselle.  Mitalit toimitetaan seuroittain jälkikäteen. Toimitus esim. pitkän matkan am-kisoihin 31.7.. Toimitusta varten pyydetään seuroja ilmoittamaan yhteyshenkilönsä nimi, puhelin ja osoite sähköpostiin matti@salonen.info .

 

Menestyksekästä kilpailua !

Vakka-Rasti ry