Ohjeita Vakka-Rastin kuntorasteille osallistujille

1.Rasti-Muistion yleiskartta ja VaRa-netissä oleva opaskartta kertovat Kuntorastien suunnistusalueen. Varmista aina ajo-ohje paikallislehtien seuratoiminnan palstalta. Pysäköi huolellisesti.
2.Kuntorasteilla noudatetaan SSL:n sääntöjä ja lisäohjeita. Kiellettyjä alueita ovat viljellyt pellot, pihat ja muut yksityisalueet.
3.Kuntorasteilla käytetään Emit-leimausta.
4.Lähdöt aikaisintaan klo 17.00 ja metsään pääsee klo 18.30 asti.
5.Radat: noin 2 km (helppo), 3,5 km (helpohko), 5 km (keskivaikea) ja 6,5 km (vaativa).
6.Ilmoittaudu keskuksessa ja kerro seurasi ja lunasta kartta myyntipisteestä. Karttamaksu 5 e/aikuinen ja 0 e/alle 20-v. (ei kuitenkaan VaRa:n jäseniltä - liity jäseneksi, niin säästät!). Emit-korttivuokra kaikilta 1 e/kerta. Voit maksaa myös Smartum tai TYKY liikuntaseteleillä.
7.Tutustu jo ennen ilmoittautumista esillä oleviin yleisohjeisiin, ratamalleihin ja rastinmääritteisiin. Tarvittaessa kysy järjestäjiltä neuvoa.
8.Lähdössä kirjataan Emit-numero, jonka jälkeen voit siirtyä 0-leimasimelle ja sitten metsään. Yhtä Emit-korttia saa käyttää vain kerran yhden tapahtuman aikana. Voit luontoliikkua myös ilman Emit-korttia ja ajanottoa, mutta muista ilmoittautua lähtiessä ja pois tullessa.
9.Rastit ovat puna-valkoisia rastilippuja, joissa tunnuskoodi sekä leimasin. Muista leimata rasteilla, jotka tulee kiertää numerojärjestyksessä. Muista myös Emitin maalileimaus.
10.Kartta on monivärinen suunnistuskartta, johon on erikseen merkitty maastokohtaiset kielletyt alueet. Kartanteon jälkeen maastossa on voinut tapahtua muutoksia.
11.Ilmoittaudu aina lähdössä ja maalissa, vaikka lähtisit ilman ajanottoa tai lopettaisit kesken. Näin tiedetään kaikkien lähteneiden palanneen eikä suoriteta turhaa etsintää. Muista palauttaa vuokra-Emit-korttisi. Kadonneesta Emitistä joudumme perimään uuden kortin hinnan (n. 70 €).
12.Näet oman tuloksesi rastiväliaikoineen Emit-maalilipukkeesta. Tulosluettelot julkaistaan paikallislehdissä ja täydellisinä seuran internet-sivuilla.