Ohjeita Vakka-Rastin kuntorastien osallistujille

1.Varmista aina ajo-ohje paikallislehtien seuratoiminnan palstalta tai VaRan kotisivujen kuntorastit -sivuilta (info -kolmio). Pysäköi opasteiden ja/tai opastajien ohjeiden mukaisesti ja niin ettei siitä ole muille tienkäyttäjille haittaa.
2.Kuntorasteilla noudatetaan SSL:n sääntöjä ja lisäohjeita. Kiellettyjä alueita ovat viljellyt pellot, pihat ja muut yksityisalueet (lisätietoa SSL:n sivuilta). Suunnistusliitto suosittelee, ettei koiria oteta mukaan maastoon kuntosuunnistustapahtumissa.
3.Kuntorasteilla käytetään Emit-leimausta.
4.Lähdöt maastoon yleensä klo 17.00 - 18.30 välilläi.
5.Radat: noin 2 km (helppo), 3 km (helpohko), 4.5 km (keskivaikea) ja 6 km (vaativa). Lisäksi vaativia 3 km ratoja saatetaan tarjoilla toisinaan.
6.Ilmoittaudu keskuksessa ja lunasta kartta myyntipisteestä. Karttamaksu 7 e/aikuinen ja 0 e/alle 20-v. (ei kuitenkaan VaRa:n jäseniltä - liity jäseneksi, niin säästät!). Emit-korttivuokra kaikilta 1 e/kerta. Voit maksaa myös Smartum-, Tyky- tai ePassi-liikuntaseteleillä sekä MobilePaylla (maksukoodi 6688NB).
7.Tutustu jo ennen ilmoittautumista esillä oleviin yleisohjeisiin, ratamalleihin ja rastinmääritteisiin. Tarvittaessa kysy järjestäjiltä neuvoa.
8.Emit-korttisi luetaan ensin tietokoneelle, minkä jälkeen voit siirtyä lähtö-(nolla-)leimasimelle ja siitä maastoon. Maaliin tultuasi Emit-kortin leimat luetaan tietokoneelle. Ilmoittaudu järjestäjille aina maastosta palatessasi, vaikka olisit keskeyttänyt. Voit luontoliikkua myös ilman Emit-korttia ja ajanottoa, mutta muista ilmoittautua lähtiessä ja pois tullessa. Voit myös ilmoittaa järjestäjille jos et halua nimeä lopputuloksiin.
9.Rastit ovat puna-valkoisia rastilippuja, joissa tunnuskoodi sekä leimasin. Muista leimata rasteilla, jotka tulee kiertää numerojärjestyksessä. Muista myös Emitin maalileimaus.
10.Kartta on monivärinen suunnistuskartta, johon on erikseen merkitty maastokohtaiset kielletyt alueet. Kartanteon jälkeen maastossa on voinut tapahtua muutoksia.
11.Ilmoittaudu aina lähdössä ja maalissa, vaikka lähtisit ilman ajanottoa tai lopettaisit kesken. Näin tiedetään kaikkien lähteneiden palanneen eikä suoriteta turhaa etsintää. Muista palauttaa vuokra-Emit-korttisi. Kadonneesta Emitistä joudumme perimään uuden kortin hinnan (n. 70 €).
12.Näet oman tuloksesi rastiväliaikoineen Emit-maalilipukkeesta. Tulosluettelot julkaistaan paikallislehdissä ja täydellisinä VaRan kotisivuilla. Online-tulokset Rastilippu-palvelussa.