Koronaturvallisuus

Kilpailumme on täysin koronaturvallinen, jos yhdelläkään paikalle tulevalla suunnistajalla, toimitsijalla tai muulla paikalle saapuvalla ei ole koronaa. Älä siis tule paikalle, jos sinulla on koronaan liittyviä oireita.

Korona voi kuitenkin olla oireeton tai hyvin vähäoireinen, minkä vuoksi joku voi tietämättään tuoda kisapaikalle mukanaan koronaviruksen. Kaikkien paikalle saapuvien tulee sen vuoksi suojella muita mahdollisesti tietämättään kantamaltaan koronavirukselta sekä suojella itseään siltä, että joku muu mahdollisesti kantaa koronavirusta. Noudata siis jo toista vuotta meille opetettuja oppeja yskimisestä, aivastamisesta ja käsihyginiasta. Käsien pesu ei kisapaikalla ole mahdollista, mutta käsidesiä on saatavilla seuraavissa paikoissa:

  • kisan keskusaukiolla
  • wc:n vieressä
  • lähdössä
  • maalissa

Käytä käsidesiä, kun olet koskettanut pintoja, joihin joku muukin on voinut koskettaa. Maalissa tulee jokaisen kilpailijan käyttää omatoimisesti käsidesiä maalileimauksen ja leimantarkastuksen välillä. Maalissa ”itkumuurilla” asioiville kilpailijoille sekä ensiavussa asioiville annetaan järjestäjien puolesta maskit.

Erityisen tärkeää on pyrkiä kaikissa tilanteissa säilyttämään suositusten mukaiset turvavälit. Ei niitä pummejaan aina tarvitse mennä kaverille omasta kartastaan näyttämään, vaan tyytyä niitä muuten vaan kuvailemaan. Tilanteissa, joissa et kaikesta huolimatta pysty huolehtimaan riittävästä turvavälistä, käytä maskia. Kaikilla kilpailijoilla ja heidän tukijoukoillaan tulee olla mukanaan omaan käyttöönsä riittävästi maskeja.

Älä oleile tarpeettomasti kisa-aukiolla. Take away kahviosta voit ostaa kahvit tms., mutta mene nauttimaan sitä autollesi tai kisa-aukion lounaispuolelle tien toiselle puolelle metsämaastoon turvavälit säilyttäen.

Koronaturvallista suunnistustapahtumaan kaikille!