Ohjeita Vakka-Rastin kuntorastien ja perherastien järjestäjille

  1.Varmista vuorosi VaRan kuntorastisivuilta ja ota yhteys ryhmäsi muihin jäseniin ja sovi tehtävien jaosta.
Tutustu yleisohjeisiin, Emit-ohjeisiin ja tiedotusohjeisiin ja kertaa SSL:n Ratamestari-kirjasta radanlaadinnan perusteet.
  2.Valitse keskuspaikka riittävän ajoissa ja pyydät luvat maan- ja metsänomistajilta. Muista myös yksityisteiden käyttöluvat. Suunnittele keskuspaikan toiminnot selkeään järjestykseen.
  3.Laadi neljä rataa, joiden tarkempi pituus maastotyypin mukaan: vaativa n. 6 km, keskivaikea n. 4,5 km, helpohko n. 3,5 km ja todella/liian helppo n. 2,0 km. Jos haluat, voit 'bonuksena' tarjota osallistujille lisäksi vaativan keskimittaisen (3-4 km) radan. Tutustu maastoon ja valitse kartalta paikkansa pitäviä, monipuolisia rastipisteitä. Jos et ole varma rastilipun sijainnista, helpointa on vaihtaa toiseen, 'varmaan' rastipisteeseen.  Perherastien radat sovitaan erikseen.
  4.Lue karttaohje ja toimi sen mukaisesti (mm. pyydä Leolta kartat vähintää 2 viikkoa ennen tapahtumaa). Laadi tiedotusohjeen mukaiset ennakkotiedotteet paikallislehtiin ja netti-infoon.
  5.Ajanotossa käytetään EMIT-järjestelmää, perherasteilla on omat EMITit.
  6.Varmista toimitsijatilanne ja kerro tehtävistä jo ennakkoon. Paikalla tulisi aina olla yksi "vapaa" toimitsija neuvomassa ja ohjaamassa. Kaikki toimitsijat käyttävät keltaista kuntorastiohjaajan liiviä.
  7.Vie rastit oikeille paikoilleen maastoon. Tarkista koodit. Laadi lyhyet ohjeet.
  8.Sijoita riittävästi suurempia ajo-opasteita sekä tarvittaessa rastilippuja tuloteiden varsille. Pieniä suuntanuoliopasteita käytetään vain poikkeustilanteissa, esim. pikkuteiden varsilla.
HUOM!!  Virallisiin liikenneopasteisiin ei saa kiinnitää lippuja tai opasteita.
  9.Kaikki osanottajat kirjataan lähtölistalle, vaikka ajanottoa ei haluttaisikaan. Kartta luovutetaan vasta ilmoittauduttaessa, jotta kukaan ei pääse järjestäjien tietämättä metsään. Listoista nähdään myös kaikkien lähteneiden palanneen maastosta. Ilmoita muutostarpeista (lisäykset, virheet ym). Listaa päivittää Päivi Ruusuvuori puh.040 5911 811 ja sähköposti ruusuvuori.paivi(at)gmail.com
 10.Karttamaksu (ei VaRa-jäseniltä) aikuisilta 5 e ja alle 20-vuotiailta 0 e. Emit-korttivuokra kaikilta 1 e. Maksut tilitetään seuran Op-tilille ja maksuerittelyt taltioidaan kansioon seuravarastolle. Suoritukset tarkastetaan ja tulosluettelot sekä lehtijutut tehdään viipymättä tiedotusohjeen mukaisesti. 
 11.Lue ja tarvittaessa tulosta keskuspaikalle pelastussuunnitelma.
 12.Keskuspaikka siistitään ja rastit haetaan välittömästi pois metsästä. Kaikki materiaalit palautetaan omalle paikalleen seuran varastolle. Siitä seuraavan ryhmän on taas mukava aloittaa järjestelynsä.
 13.Tietokoneongelmissa auttaa Timo Tuominen puh.040-500 6353 ja sähköposti Timo.S.Tuominen(at)valmet-automotive.com tai Kari Jalava p. 050-595 3232 kajalava(a)outlook.com 
 14.EMIT-välineistöstä vastaa Toni Toivonen puh. 0400-780 976, totoivon(a)gmail.com. Hänelle tieto heti, jos kalustossa ilmenee vikaa tai on muuta siihen liittyvää asiaa. 
 15.Suomen Suunnistusliiton "Järjestä kuntosuunnistus"  -ohjeet