Ohjeita Vakka-Rastin kuntorastien järjestäjille 2024

  1.Varmista vuorosi VaRan kuntorastisivuilta ja ota yhteys ryhmäsi muihin jäseniin ja sovi tehtävien jaosta.
Tutustu yleisohjeisiin, Emit-ohjeisiin ja tiedotusohjeisiin ja kertaa SSL:n Ratamestari-kirjasta radanlaadinnan perusteet.
  2.Valitse keskuspaikka riittävän ajoissa ja pyydät luvat maan- ja metsänomistajilta. Muista myös yksityisteiden käyttöluvat. Suunnittele keskuspaikan toiminnot selkeään järjestykseen.
  3.Laadi neljä rataa: vaativa n. 6 km, keskivaikea n. 4,5 km, helpohko n. 3,5 km ja todella/liian helppo n. 2,0 km. Voit halutessasi tarjota lisäksi vaativan keskimittaisen (3-4 km) radan. Tutustu maastoon ja valitse kartalta paikkansa pitäviä, monipuolisia rastipisteitä. Jos et ole varma rastilipun sijainnista, helpointa on vaihtaa toiseen, 'varmaan' rastipisteeseen.
  4.Lue karttaohje ja toimi sen mukaisesti (mm. pyydä Leolta kartat vähintään 2 viikkoa ennen tapahtumaa). Laadi tiedotusohjeen mukaiset ennakkotiedotteet paikallislehtiin ja netti-infoon.
  5.Ajanotossa käytetään EMIT-järjestelmää. Hae varastolta: kannettava tietokone, lukija, rastileimasimet ja leimauskortit. Eresults 4 ohje Tietokonerepussa on v. 2023 alk. mukana "VaRa puhelin", jonka avulla saat mobiilitukiaseman (internetin) kannettavalle tietokoneelle ja yhtyden Rastilippu Online tulossivulle. Puhelimella voit vastaanottaa soittoja (045 7837 5870), mutta et soittaa.
  6.Varmista toimitsijatilanne ja kerro tehtävistä jo ennakkoon. Paikalla tulisi aina olla yksi "vapaa" toimitsija neuvomassa ja ohjaamassa. Kaikki toimitsijat käyttävät keltaista kuntorastiohjaajan liiviä.
  7.Vie rastit oikeille paikoilleen maastoon. Varmista rastikoodit/-määritteet. Laadi lyhyet ohjeet.
  8.Sijoita riittävästi suurempia ajo-opasteita sekä tarvittaessa rastilippuja tuloteiden varsille. Pieniä suuntanuoliopasteita käytetään vain poikkeustilanteissa, esim. pikkuteiden varsilla.
HUOM!!  Virallisiin liikennemerkkeihin ei suositella kiinnitettävän lippuja eikä opasteita.
  9.Kaikki osanottajat kirjataan lähtölistalle, vaikka ajanottoa ei haluttaisikaan. Kartta luovutetaan vasta ilmoittauduttaessa, jotta kukaan ei pääse järjestäjien tietämättä metsään. Listoista nähdään myös kaikkien lähteneiden palanneen maastosta. Ilmoita muutostarpeista (lisäykset, virheet ym). Listaa päivittää Päivi Ruusuvuori puh.040 5911 811 ja sähköposti ruusuvuori.paivi(at)gmail.com
 10.Karttamaksu (ei VaRa-jäseniltä) aikuisilta 7 e (uusi hinta v.2023) ja alle 20-vuotiailta 0 e. Emit-korttivuokra kaikilta 1 e. Maksut tilitetään seuran Op-tilille ja maksuerittelyt taltioidaan kansioon seuravarastolle. Suoritukset tarkastetaan ja tulosluettelot sekä lehtijutut tehdään viipymättä tiedotusohjeen mukaisesti. 
 11.Lue ja tarvittaessa tulosta keskuspaikalle pelastussuunnitelma.
 12.Keskuspaikka siistitään ja rastit haetaan välittömästi pois metsästä. Kaikki materiaalit palautetaan omalle paikalleen seuran varastolle. Siitä seuraavan ryhmän on taas mukava aloittaa järjestelynsä. Varasto sijaitsee Laukojien harjoitteluradan yhteydessä, Hitsaajankuja 3 (entinen uimahalli).
 13.Tietokoneongelmissa auttaa Timo Tuominen puh.040-500 6353 ja sähköposti Timo.S.Tuominen(at)valmet-automotive.com tai Kari Jalava p. 050-595 3232 kajalava(a)outlook.com 
 14.EMIT-välineistöstä vastaa Riku Salminen 040 8331211 riku.salminen(at)uudeve.fi. Ota vialliseksi havaittu väline pois käytöstä ja välitä tieto asiasta Rikulle.
 15.Suomen Suunnistusliiton "Järjestä kuntosuunnistus"  -ohjeet