Neljä mitalia Nousiaisten Am-yöstä

18.9.2021

Yömestaruus Timolle.
Yömestaruus Timolle.
Ja hopeaa Helenalle.
Ja hopeaa Helenalle.
Am-yön tunnelmissa "pyhärantalaiset" Simo, Pena, Sirja ja Margit.
-Lukkarisivun kuvat: Jamo J.
Am-yön tunnelmissa "pyhärantalaiset" Simo, Pena, Sirja ja Margit. -Lukkarisivun kuvat: Jamo J.

Vakkarastilaiset savuttivat neljä mitalia Nousiaisten Am-yösuunnistuksesta (16.9.). Falkinkoskella kiilteli kolme kultaa ja yksi hopea.

VaRa:sta yörasteille osallistui kahdeksan kilpailijaa. Kaikki saivat Lukkarin yössä hyvää opetusta pimeiden rastien etsintään ja "haasteita" riitti.

Sarjansa voittivat Timo Helin H50, Kirsi Laine D60 ja Maija Verha D70. Hopealle sijoittui Helena Koistinen D45.

Lisäksi mitalien tuntumaan tai ainakin jotenkin sinnepäin yösuunnistivat: D65 4) Sirja Karru, H65 5) Matti Salonen ja H75 5) Koitto Verha.

Useissa sarjoissa, varsinkin nuorten puolella, jo pelkkä osalistuminen ja kaikkien rastien löytäminen olisi voinut tuoda mitalisijoituksen. Veteraanien ikäluokat sen sijaan pursuivat osallistumisista ja yökyöpelien innosta.

Osanottajia Lukkarin yössä oli lähes 200. Varsinais-Suomen ja Satakunnan suunnistajat kilpailivat omista mitaleistaan. Lisäksi mukana oli tukku ulkopaikkakuntalaisia.

VaRa järjesti vastaavan kilpailun puolta pienemmälle joukolle pari vuotta sitten Kalannissa. Silloin kokeiltiin "lähikilpailun" tyyliä ja nyt se sai jatkoa. Liukuva lähtöaika ja vaativat rastit tosin venyttivät viimeisiä maaliintuloja MS-52:n toimitsijoiden tuskaksi.

Veijo V.