7.9.2015

Matti leimasi pitkien matkojen A-finaaliin Pöytyällä.
Erkin Mailin PR-voittaja Helena suunnisti SM-plaketille.
Ja Enni juhlisti vauhdikasta kesää kultamitalilla Raaseporissa.

Rastilaisten tuliaiset pitkän matkan SM-kilpailusta Pöytyältä pyhänä (6.9.) olivat pettymysten peitossa. Mutta seuramme jäsen Enni Jalava saavutti hienosti SM-kultamitalin Raaseporin Tenholassa.

Kakkosryhmän SM-kilpailussa parhaaksi tulokseksi jäi Maija Verhan yhdeksäs tila D65-sarjassa. Eroa kärkeen tuli yhdeksän minuuttia, matkaa plaketin palkintoon jäi tasan minuutti.

D65-sarjassa Pöytyällä suunnisti 46 ikädaamia. Erkin Mailin voittaja ja VaRa:n kuntorasteilla useasti juokseva pyhärantalainen Helena Mannervesi suunnisti sentään palkinnoille viidenneksi.

D50-sarjassa Päivi Miettinen oli 48. tilalla. Sarjan voitti ex-vakkarastilainen, maailmanluokan urheilijana paluun tehnyt Eija Koskivaara. Kaikki naiset suunnistivat suorat finaalit ilman karsintoja.

Miesten puolella A-finaaliin lauantain karsinnoista ylsi rastilaisista vain Matti Salonen. Sijoituksena H55-sarjassa oli 33. tila vähän alle 10 minuutin kilometrivauhdilla, kun kärki painalsi seitsemän minuutin km-haipakkaa.

H65-sarjan B-finaalissa Leo Koistinen oli yhdeksäntenä ja saman sijoituksen nappasi H70-sarjan B-finaalissa Koitto Verha.

Ennille toinen Suomen mestaruus

Ykkösryhmän pitkien matkojen rasteilla Raaseporin Tenholassa VaRa-jäsen, Turun Suunnistajia edustava Enni Jalava suunnisti D18-sarjassa ylivoimaiseen Suomen mestaruuteen. Avokallioilla juoksu kulki eikä virheitä juuri tullut.

Kultamitali oli uran toinen ja se tuli nyt yli kolmen minuutin erolla seuraaviin. Jo vaativassa karsinnassa Enni oli sarjansa kärjessä. Voiton varmistuttua hymy oli herkässä niin maalisuoralla kuin arvokkaassa palkintojenjaossakin.

Rastilaisten onnittelut toisesta mestaruudesta ja jo seitsemännestä SM-mitalista!