Yli 40 osallistui luontoliikuntaan Lasamäestä

3.5.2019

Osa reippaasta ryhmästä Lasamäen lenkin lähdössä.
Osa reippaasta ryhmästä Lasamäen lenkin lähdössä.
Ikimetsää, melkeinpä aarniometsää, Vionpuhdin vaiheilla.
Ikimetsää, melkeinpä aarniometsää, Vionpuhdin vaiheilla.
Yksi luonnon taideteoksista matkan varrella. -Kuvat: Päivi M.
Yksi luonnon taideteoksista matkan varrella. -Kuvat: Päivi M.

Vuoden ensimmäisenä kaupungin kuntotapahtuma toteutettiin polkujuoksu-kävely Lasamäestä huhtikuun viimeisenä sunnuntaina (28.4.). Osanottajia luontoliikunnassa oli mukavasti yli 40.

Kävelyn ja juoksun aurinkoinen päivä kuului kaupungin tukemiin kunto- ja terveysliikunnan tilaisuuksiin. Tämän tyyppisiä VaRa järjestää vuoden aikana kaikkiaan neljä.

- Tarjosimme vajaan kuuden kilometrin kierroksen keväisessä metsässä, kertoi kunto-terveysliikuntajaoston pj. Maaria Ritasalo, jonka apuna järjestelyissä oli kameraakin käyttänyt Päivi Miettinen.

- Polkuja kulki erivauhtisia ryhmiä, reippaimmat juoksijat ehtivät kiertää lenkin kahteenkin kertaan.

- Osanottajat olivat kovasti tyytyväisiä. Mukava, että muitakin kuin aktiivisuunnistajia uskalsi lähteä metsään, viitoitetulle reitille.

Lenkki oli tehty niin, että samaa maisemaa ei tarvinnut katsoa kahteen kertaan. Lasamäestä kuljettiin alkuun pururataa ja siitä Vionpuhtia sivuten päästiin Kasarminlahden laavulle. Välillä kuljettiin kuin ikimetsissä, sitten sivuttiin golf-kenttää ja taas kalliopolkujen kautta tultiin Haapaniemestä parkkipaikalle.

Ajankohta huhtikuussa oli kevään heräämisen merkeissä mitä parhain. Viime vuonna vastaavaan tilaisuuteen osallistui 18 terveysliikkujaa, nyt pantiin yli tuplasti paremmaksi.

 

Seuraava kaupungin kunto-terveysliikunnan tilaisuus on suunnistusilta tiistaina (7.5.) Kalannin Lemppajärven metsissä. Tarjolla maksuttomasti ohjausta ja opastusta sekä Vakka-kuntorasteja. Illan järjestäjänä Jalavan suku.

Äitienpäivänä (12.5.) on perinteinen valokuvasuunnistus. Lähdöt Pakkahuoneen torilta. Kuvat julkaistaan U:gin Sanomissa ja "ratamestarina" toimii Reea Ruusuvuori, apujoukkoineen.

Edelleen vielä syksyllä on uusi polkujuoksu-kävely, silloin Hiujärven maastoissa.

 

Veijo V.