Kuntotapahtumassa mukana ensikertalaisiakin

12.5.2015

Kuntoilun startissa mm. Eeva, Johanna ja Ari. Toimitsijat Koki ja Riitta.
Kuntoilun startissa mm. Eeva, Johanna ja Ari. Toimitsijat Koki ja Riitta.
Hymyssäsuin leimaukseen.
Hymyssäsuin leimaukseen.
Tulosliuskat saadaan jälkisuunnistukseen.
Tulosliuskat saadaan jälkisuunnistukseen.
Rastit poistuvat, valkovuokot jäävät kukkimaan.
Rastit poistuvat, valkovuokot jäävät kukkimaan.

Tiistainen (12.5.) kuntotapahtuma ja suunnistuksen ohjausilta oli kaikille avoin liikuntatuokio Salmen metsissä. Se oli hyvää jatkoa Äitienpäivän onnistuneelle valokuvasuunnistukselle Pakkahuoneelta.

Kaupungin kuntotapahtumat ovat tilaisuuksia, joiden pitämisen mahdollistaa kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta päätöksillään ja myös taloudellisella tuellaan. Vakka-Rastilla on tänä vuonna ohjelmassa kolme tilaisuutta.

Salmen kaupunkimetsiin oli ratamestari Koitto Verha tehnyt neljä eri pituista rataa. Alue oli aika pieni, joten maastoon tuli yhdeksi illaksi hyvää liikettä.

Toisaalta kevään vehreys on nyt parhaimmillaan ja juuri puhjenneet lehdet tekevät metsän peitteisemmäksi. Näin rastit eivät löytyneet heti ihan helposti. Kokeneemmatkin rastiketut hikoilivat siellä kunnolla.

Luontoliikunnan rasteilla hymy herkässä

Hyvin yleisesti metsästä tultiin viimeiselle rastilipulle hymy herkässä. Jotkut olivat hengästyneitäkin, mutta se ahdistus johtui tietysti vain viimeisen sadan metrin polkusuorasta ja loppukiristä.

Suunnistuksen ensikertalaisia kiersi ratoja ohjaajien johdolla tai taustatuella. Niinhän se on hyvä aloittaa. Näin myös rastitapahtuman rutiinit tulevat heti tutummaksi. Suunnistamassa oli myös hyvä joukko keväiseen aikuisten suunnistuskouluun osallistuneita.

Kuntotapahtumaan osallistui nyt 108 henkeä, nuorista varttuneisiin asti. Äitienpäivän valokuvasuunnistuksesta "Onnea Äidille" -rastikoodit haki ainakin 240 osanottajaa. VaRa:n kauden kolmas tapahtuma on polkujuoksu/-kävely Hiujärven ympäri sunnuntaina 11. lokakuuta.

Veijo Viitanen