23.8.2020

Maija ja Maaria katsoivat kartasta kaksoisvoiton Huovinrinteellä.
Kakkoslenkin Koki leimasi kultaa H60-poikasten Am-viestistä.
Timo tulossa tapansa mukaan kärjessä viestivaihtoon, tällä kertaa Säkylässä (kuva: ankkuri-Matti).

VaRa saavutti neljä Varsinais-Suomen mestaruusmitalia viikonloppuna Säkylässä. Huovinrinteeltä tuli kaksi palkintoa pitkiltä matkoilta (22.8.) ja myös kaksi arvokasta mitalia viesteistä (23.8.).

Varsinais-Suomen mestaruusrasteilta löytyi D70-sarjasta kaksoisvoitto: kultaa Maija Verhalle ja hopeaa Maaria Ritasalolle.

Hiukan epäonnisia olivat seuramme neljänneksi sijoittuneet suunnistajat: Matti Salonen (H60) jäi mitalista puolitoista minuuttia, Kirsi Laine (D60) kuusi minuuttia ja Timo Helin (H50) myös kuusi minuuttia. Koki Verha (H75) oli yhdeksäs.

Enempää osallistujia ei meiltä sitten ilmoittautunutkaan. Vaikka osanottajia oli omissa kisoissaan myös Satakunnasta, koko rasteilijoiden määrä jäi 312 juoksijaan. Tältä osin menneitä ovat muistot joistain "suurkilpailuista".

Mitalit viesteistä, mutta miten käykään Am-yössä

Pyhän Am-viesteissä Huovinrinteellä VaRa kävi jännittävän kamppailun H60-sarjan mestaruudesta. Ja kultaahan siitä Turun Metsänkävijöiden edellä lopulta tuli kolmikolle Timo Helin, Koitto Verha ja Matti Salonen !

D55-sarjan viestiä VaRa johti alussa ja maalissa trio Kirsi Laine, Helena Koistinen ja Maija Verha ylsi hienoon hopeaan. Paimion Rasti voitti ihan sopivalla erolla.

Kahden piirin mestaruuskilpailut jatkuvat alueyhteistyössä perjantaina 4.9. Kodisjoen Kaljasjärven rantametsiköissä, RaLu:n isännyydessä. Lajina on yösuunnistus ja runsasta VaRa-osallistumista lähikilpailuun toivotaan. Pimeän maaston Am-rasteille ei tarvita edes lisenssiä.