Raimo ja Raili kutsuttiin kunniajäseniksi

3.9.2020

Kunniajäsen Raili.
Kunniajäsen Raili.
Tunnustuksen ja kukat luovutti pj-Heli.
Tunnustuksen ja kukat luovutti pj-Heli.
Kunniajäsen Raimo, Jukolassa tietysti. - Valitettavasti Rasti-Raimo ei päässyt vuosikokouksen juhlahetkeen mukaan.
Kunniajäsen Raimo, Jukolassa tietysti. - Valitettavasti Rasti-Raimo ei päässyt vuosikokouksen juhlahetkeen mukaan.
Vuonna 1979 myhäiltiin skarppina, kun Erkki luovutti pj:n nuijan Raimolle. Sittemmin on kertynyt paljon suunnistusmuistoja.
Vuonna 1979 myhäiltiin skarppina, kun Erkki luovutti pj:n nuijan Raimolle. Sittemmin on kertynyt paljon suunnistusmuistoja.

Raimo Reunanen ja Raili Vienola kutsuttiin Vakka-Rastin kunniajäseniksi vuosikokouksessa (2.9.). Aikaisemmin seuran korkeinta palkitsemisen muotoa on käytetty vain kahden rastilaisen kohdalla.

Molemmat uudet kunniajäsenet ovat syntyneet vuonna 1936 ja näin he ovat ehtineet yli 80-vuotiaiden sarjaan. Kummankin suunnistusura alkoi jo Uudenkaupungin Urheilijoiden aikana, 1960-luvun taitteessa.

Raimo Reunanen on Vakka-Rastin perustajajäsen, 4.4.1972 tuo tärkeä kokous pidettiin. Häntä Rasti-Raimoksi olemme tuttavallisesti tottuneet kutsumaan. Seuran puheenjohtajana hän on ollut kolme eri kertaa.

Raili Vienola liittyi yhdistykseemme "vasta" 21.6.1972. Perheestä perustavaan kokoukseen lähtivät pojat Hannu ja Harri, Olli ja Seija-tytär vahtivat Rasti-Railin kanssa varmaan kotia.

Seuratoiminnan ansioita on kunniajäsenille kertynyt kosolti. Raimo on ollut luottamustehtävissä Varsinais-Suomen suunnistuksessa ja myös valtakunnallisesti Suomen Suunnistusliitossa.

Raili on vuosia vaikuttanut yhdistyksen hallituksessa ja lukemattomissa jaostotehtävissä. Hänen erityisalueenaan on ollut toiminta useiden suurten suunnistuskilpailujen ravintolan päällikkönä.

Juoksuja Jukolan juhlissa...

Ansiokkaita ovat olleet myös juoksut Jukolassa, vaikka pelkkä kilpasuunnistus ei sinänsä meriittiä nostakkaan.

Raimo on kiertänyt Jukolan viestin 43 kertaa, viimeisin lenkki jo melkoisena ikäpoikana kaksi vuotta sitten. Jukolassa VaRa:sta on muuten parempaan pystynyt vain Timo Penttilä (45 peräkkäistä Jukolaa), mutta hän saikin aloittaa jo junnuna.

Raili on taivaltanut Venlojen viestin ainakin 24 kertaa, mikä lienee toiseksi eniten seurassamme. Hän aloitti viestityksen vuonna 1980 Ounasvaaran rinteillä. Daameissa parempaan on pystynyt vain Maaria Ritasalo - noin 40 Venla-juoksua hänellä plakkarissa!

Valtsu ja Erkki edelliset kunniajäsenet

Vakka-Rastissa on aikaisemmin ollut vain kaksi kunniajäsentä. Ensimmäinen oli vuonna 1981 kutsuttu Valter Hirvonen ja toinen vuonna 1982 kutsuttu Erkki Luntamo.

Edesmenneet herrat olivat niin kunnianarvoisia, että seuran korkeimmalle palkitsemisen tasolle ei ole pitkään aikaan nostettu muita.

Seuraavia hyviä ehdokkaita on kuitenkin jo tiedossa seuran lähestyessä 50-vuotista paaluaan, jolla leimataan huhtikuussa 2022. Yhdistyksen sääntöjen mukaan vuosikokouksissa voidaan kutsua kunniajäseniä hallituksen ehdotuksesta.

Veijo V.