Äitienpäivänä 280 valokuvasuunnistajaa

8.5.2022

Inkeri ja Päivi ohjasivat osanottajat kävelyyn tai pyöräilyyn.
Inkeri ja Päivi ohjasivat osanottajat kävelyyn tai pyöräilyyn.
Valokuvasuunnistus kiinnosti.
Valokuvasuunnistus kiinnosti.
Kalantilainen Päivi, tyttärensä Laura sekä tämän lapset Vilho ja Eevi rastimatkalla.
Kalantilainen Päivi, tyttärensä Laura sekä tämän lapset Vilho ja Eevi rastimatkalla.

Vakka-Rastin 42. valokuvasuunnistus äitienpäivänä (8.5.) veti mukaan 280 liikkujaa. Osanottajia oli kaikista ikäryhmistä. Pääosin aurinkoinen mutta edelleen hiukan kolea keli siivitti perinteistä tapahtumaa.

Äitienpäivän valokuvasuunnistus on aloitettu vuonna 1979. Silloin liikuttiin Lapsen Vuoden Viesti -teeman merkeissä. Osanottajia oli mukana peräti 790.

-Olin mukana ensimmäisessä valokuvasuunnistuksessa vuonna 1979, silloin vielä oman äitini kanssa. Todella paljon olikin ihmisiä liikkeellä yhtenä päivänä, kertoi sunnuntain tapahtumassa kalantilainen Päivi Virtanen, nyt mukanaan kaksi seuraavaa sukupolvea.

Ensimmäisen valokuvasuunnistuksen VaRa:sta järjesti seuran nuorisojaosto. Samoin oli toteutuksen kaavio seuraavana vuonna, jolloin teemana oli Ympäristövuosi. Tilastoissa on siltä vuodelta 572 osanottajaa.

Sittemmin osallistujien määrä on liikkunut 300-400 paikkeilla. Surkeinta historiassa oli vuonna 1995: lumi- ja räntäsateessa rastit kiersi 25 osanottajaa. - Niin vaihtelevat keväiset kelit Uudessakaupungissa.

Nyt suosittu tapahtuma on seuran kunto-terveysliikuntajaoston puikoissa. Tällä kertaa ratamestarina toimi Päivi Miettinen. Juhlapäivänä apuna puuhasteli kirjurina Inkeri Pietilä.

Oli maastossa yhdeksän rastia ja vain parille lipulle tarvittiin hiukan ohjeistusta. Muuten olivat kohteet tuttuja kävelijöille ja pyöräilijöille.

Suunnistus oli kuin huomaamatta kansainvälinen. Mukana muun muassa italialainen vaihto-oppilas, jolle suomen kieli on tarttunut tosi hyvin. Kenties nyt myös suunnistamisen innostus?

Tapahtumaan Pakkahuone ystävällisesti ojensi maittavia lahjakortteja. Kymmenkunta muuta palkintoa tuli seuralta. Arvonnan tuloksista tiedotetaan suoraan voittajille.

Veijo V.