Koitto Verha kunniajäseneksi

21.3.2024

Koki ja Maija
Koki ja Maija

Vuosikokous kutsui Koitto Verhan seuran kunniajäseneksi. Hän on seuran yhdestoista kunniajäsen.

Koitto aloitti suunnistuksen noin seitsemänkymmentä vuotta sitten, kun Jorma Lemmetti antoi Laitilassa hänelle kartan käteen ja sanoi: ”Koeta löytää rastit, kun maaston jo tunnet.” Siitä alkoi pitkä suunnistusura. Ennen Vakka-Rastin perustamista hän ehti suunnistaa Jukolan viestin ankkuriosuudenkin monta kertaa. Palattuaan Vakka-Suomeen v.1988 he liittyvät Maijan kanssa Vakka-Rastiin. Heti seuraavana vuonna Koitto juoksi yhdessä Heikki Vennelän ja Seppo Sorrin kanssa seuralle SM-pronssimitallin H45 sarjassa. Myöhempinä vuosina hän on suomenmestaruuskilpailuissa saanut viesti mitaleja sekä henkilökohtaisen plaketin.

Yli kolmekymmentä vuotta sitten hän johti kilpailujaoston toimintaa. Karttojen maastotöitä hän on tehnyt 1990-luvulla ainakin Sorvakossa ja Haukharjassa.

Koitolla on ollut pitkään ykkösluokan ratamestarikortti. Vaativimpana tehtävänä ratamestarin uralla oli 1997 SM-yökilpailu Kalannissa. Lisäksi hän on laatinut ratoja moneen kilpailuun ja kuntorasteille.

Kaikki menneet vuosikymmenet hän on ollut suunnistuksessa menestynyt kilpailija. Kilpailupaikolla hän on pitänyt Vakka-Rastin lippua korkealla. Ja ura jatkuu. Toivotamme Kokille menestystä uudessa sarjassa tulevalla kaudella ja terveyttä rastien kiertämiseen.

                                                                                      -Pentti Karru-