Viestin SM-hopeaa Vakka-Rastille

20.9.2015

Onnelliset SM-mitalistit Kirsi, Maaria ja  Maija heti maaliintulon jälkeen (kuva: Tuula K.)
Onnelliset SM-mitalistit Kirsi, Maaria ja Maija heti maaliintulon jälkeen (kuva: Tuula K.)
... ja hetken kuluttua hopeat kaulassa ja esittelyssä.
SM-hopea edustusasun kera.
Sprintin kultamitali Raulille.

Vakka-Rastin D60-sarjan joukkue Kirsi Laine, Maaria Ritasalo ja Maija Verha saavutti viestisuunnistuksen SM-hopean sunnuntaina (20.9.). Myös lauantaina (19.9.) juostiin SM-tasolla, sprintissä.

SM-viestien kakkosryhmä suunnistettiin Lohjan ja Salon rajamailla, Pitkälammin maastoissa, jotka sopivat veteraaneille hyvin. VaRa:n D60-joukkue venyi hienosti SM-hopealle, naisten sanojen mukaan tulos oli täydellinen yllätys.

Kirsi Laine aloitti ja vaihtoi Navin, RaLu:n ja Rasti88:n perässä neljäntenä. Vain kolmosrastin avosuo oli tuottanut vaikeuksia ja oma pulmansa oli kuulemma tottua melko uuteen karttamittakaavaan (1:7500).

Kakkososuuden Maaria Ritasalo ohitti heti alun rajussa nousussa pari joukkuetta, mutta ykkösrastin kumpare ei ollutkaan helppo löydettävä. Silti Maaria oli vaihdossa jo toisena, minuutti Rasti88:n perässä ja puolitoista minuuttia RaLu:a edellä.

Ankkuri Maija Verha pehmitti mukavassa hermopelissä auranmaalaiset, mutta raumalaiset menivät omin reitinvalinnoin ja Margit Suomelan hurjalla vauhdilla, kahdeksan minuutin erolla, SM-kultaan. VaRa sai silti aidosti iloita SM-mitalista, joka muuten Maarialle oli uran ensimmäinen ja Kirsillekin vasta toinen.

H70-sarjassa rastilaiset Koitto Verha, Veijo Nurmi ja Leo Koistinen viestittivät 23 joukkueen kilpailussa kahdeksanneksi.

Ykkösryhmän SM-viesteissä Hämeenkyrön Ihanankulmalla Enni Jalava ankkuroi Tussin D18-sarjan Suomen mestaruuteen.

SM-sprintit Tampereen Epilässä lauantaina

Rastilaisista SM-sprintissä ainoana oli mukana Leo Koistinen H65-sarjassa. Aamun karsinta kulki niin joutuisasti, että sillä juoksulla löytyi paikka A-finaaliin. Päivän toisen puristuksen tulos oli 19. tila 2,42 min kärjestä jääneenä.

Enni Jalava (TuS) suunnisti jälleen SM-palkinnoille eli kuudenneksi ja plaketille D18-sarjassa. Teknisellä radalla pääosin kaupungin ruutukaava-alueella leimattiin 17 rastilla.

VaRa-jäsen Rauli Helkkula (TuMe) voitti H60-sarjan SM-kultaa. Toinenkin Pyhärannan Myrskyn "kasvatti", Helena Mannervesi (PR) ylsi kärkeen D65-sarjassa. Molemmat mestarit ovat edelleen tuttuja kasvoja paikallisilla kuntorasteillakin.