Kannustajilla tärkeä rooli; Jukola-nostalgiaa v. 2008

14.6.2019

VaRa-kannustusryhmä Raila (vas.), Leena ja Gun-Britt parhailla paikoilla Teiskossa.
VaRa-kannustusryhmä Raila (vas.), Leena ja Gun-Britt parhailla paikoilla Teiskossa.
Hyvät huudot saivat varmasti osakseen myös Venlojen aloittajat Hanna, Tuulikki ja Helena.
Hyvät huudot saivat varmasti osakseen myös Venlojen aloittajat Hanna, Tuulikki ja Helena.
Jukola-muistoja ja Jukola-nostalgiaa on paljon tallella.
Jukola-muistoja ja Jukola-nostalgiaa on paljon tallella.

Jukolaan liittyy valtavasti muistoja vuosikymmenten varrelta. Näin uusia tunnelmia kertyy Kangasala-Jukolastakin (15.-16.6.). Ja siellä on taas mukana kannustajia, kuten oli myös vuosikymmen sitten.

Tampere-Jukolasta tuli aikoinaan kirjoiteltua erilainen "fani-juttu", jota ei koskaan julkaistu paikallislehdessä. Ihan hyvä tekstihän se oli, sikses, ja tarjolla mukava kuva. Palautellaanpa aihe mieleen alla.

Reunasen Leena kertoi juuri, että paikallisen kannustusryhmän toiminta hiipui muutaman vuoden kuluttua Teiskon tapahtumasta. Rouvat eivät enää jaksaneet valvoa koko yötä! Ja nykyisin kotitelkkarista näkee kaiken hyvin. Niin seurataan uutta kisaa ihan varmasti viikonloppuna.

Lehteen tarjottu juttu 11 vuotta sitten oli tällainen, nyt Jukolan nostalgiaa:

Jukola kesäisenä suurjuhlana on paitsi kilpaurheilua, myös elämysmatkailun tärkeä tapahtuma. Uudenkaupungin seudun suunnistajilla on jo vuosia ollut paikalla oma kannustusryhmänsä.

Ryhmän perustajajäsenet ovat Leena Reunanen ja Raila Sinkkilä. Gun-Britt Heerman on liittynyt tiimiin vähän myöhemmin. Heille Jukola kesäkuun puolivälissä on mukavan tapaamisen hetki.

- Tässä Jukolan loppuviitoituksen varrella istutaan koko yö ja kannustetaan kaikkia niitä suunnistajia, jotka nimeltä vain tunnemme, kertoi VaRa:n ensimmäisen sihteerin, jo edesmenneen Seppo Sinkkilän puoliso Raila Teiskossa.

Leena Reunasen mies Raimo suunnisti Tampere-Jukolassa 37. peräkkäisen viestinsä VaRa-väreissä. Gun-Britt Heermanin puoliso Stig oli puolestaan aikoinaan VaRa-nuorisovetäjänä.

- Joskus alkuun meillä oli makuupussitkin mukana, kun ajattelimme välillä nukkuvamme. Mutta eihän niitä tarvita, kun ei malta nukkua ja vanhempana jaksaa valvoa aina vaan paremmin.

Tampere-Jukolassa kannustusryhmän rouvilla oli lämmintä vaatetta kassikaupalla. Nyt tarvittiin myös sadevarusteita, ja aamuyöllä muunkin kosteuden hiipiessä lämmintä juomaa ja makkaroita.

Vaikka naiset asuvat nykyisin eri kaupungeissa, Leena U:gissa, Raila Turussa ja Gun-Britt Raumalla, niin Jukola heidät aina yhdistää.

Rasittuneet suunnistajat saavat viitoituksen varrella, muutama kymmenen metriä ennen maalia, tärkeää kannustusta. Ja huutojen väliajalla rouvat keräävät mielenvirkistystä kuulumisten vaihtamisesta ja maailman parantamisesta.

Veijo V. (vm. 2008)