Suunnistuskurssi aloittelijoille

2.4.2024

Oletko kiinnostunut haasteista ja seikkailusta luonnossa? Lähde suunnistamaan! Suunnistus sopii kaikentasoisille ja –kuntoisille. Metsässä voi liikkua juuri itselleen sopivaa vauhtia ja nauttia metsän elämyksistä. Vakka-Rastin kolmen kerran suunnistuskurssilla opetetaan suunnistuksen perustaitoja, käydään läpi karttamerkkejä, kompassin käyttöä, reitinvalintoja ja ennakointia. Kurssilla kerrotaan ja näytetään käytännössä, miten kuntorasteilla toimitaan. Kurssilla ei tarvitse lähteä yksin metsään, mutta kokemus on opettanut, että loppuvaiheessa moni jo haluaa niin tehdä. (Kompasseja lainattavissa kurssilaisille)

   

Pvm ja paikka ja aihe

ke 24.4. Rohijärven kartta. Kokoontuminen Kalannin pururadan huoltorakennuksen luona klo 18.00  (os. Sahantie 68,23600 Kalanti)

Aihe:      Suunnistuksen teoriaa ja karttamerkkejä. Kartan suuntaaminen, suunnanotto. Helppo suunnistusreitti ryhmissä.

Varusteet: Ulkoliikuntaan sopiva säänmukainen asu, lenkkarit/suunnistusnastarit/saappaat, kompassi jos sinulla on. (kompassia on mahd. myös lainata)  

ke 8.5. Kieronkallion kartta. Vohdensaari Uusikaupunki. Kokoontuminen klo 18.00. Paikka sovitaan tarkemmin ensimmäisellä kurssikerralla 24.4.

Aihe:      Suunnassa kulkeminen, reitinvalinta polkuja hyödyntäen ja ennakointi. Helppo suunnistusrata.

ti 14.5. Haapaniemen kartta. Osallistutaan kuntorasteille. Lähtö  klo 17.00-18.30 välisenä aikana

Aihe:      Osallistuminen kuntorasteille joko itsenäisesti tai ryhmittäin. Ohjausta maastoon lähtiessä.

Hinta: 20 € /osallistuja. Maksetaan ensimmäisellä kerralla esim mobilepay/käteinen. Huom! Vakka-Rastin jäsenille ilmainen. Jäsenmaksu 35€/vuosi. Liittymällä jäseneksi pääset kurrsille ilmaiseksi ja jäsenmaksulla saat suunnistaa koko kesän Vakka-Rastin kuntorasteilla ilman erillistä karttamaksua.

 Tervetuloa tutustumaan suunnistamiseen!

(Sis. opetuksen ja kartta- ym. materiaalit, tarvittaessa lainakompassin. sekä ti 14.5. kuntorastien karttamaksun)

 Nähdään kurssilla!

Heli Jalava p.050-5187524

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostiviesti (ilmoita nimesi ja ikäsi) vakkarasti@gmail.com   viim. 17.4.2024