Maijalle SM-pronssi ja Timolle SM-plaketti

20.10.2019

Maija kantoi kaudella kotiin neljä SM-palkintoa. Välillä oli otteissa rastileimasinkin.
Timo ylsi päätöksessä hienosti SM-plaketille kuudenneksi.
Vuoden 2019 SM-mitalit on sitten jaettu.

Maija Verha saavutti SM-pronssin ja Timo Helin SM-plaketin erikoispitkien matkojen Suomen mestaruuskilpailusta (20.10.) Sipoonkorven erämaista.

Vakka-Rastin Maija Verha suunnisti D70-sarjan 25 osanottajan kilpailussa kolmanneksi. SM-pronssimitalisti jäi 6,4 kilsan matkalla kärjestä 3,37 minuuttia. Yksi rastivirhe taisi ratkaista kärjen kuviot.

Timo Helin suunnisti H50-sarjan 15,3 kilsan matkan selvästi alle kahden tunnin. 70 osanottajan joukossa tuli kuudes tila eli hieno SM-plaketin palkinto. Timo jäi kärjestä 7,22 minuuttia ja mitalista runsaat kolme minuuttia.

Muut kauden arvokilpailujen päätöksessä mukana olleet vakkarastilaiset:

D65 8,4 km (36 osanottajaa): 16. Maaria Ritasalo.

H60 13,0 km (60): 20. Matti Salonen.

H75 7,3 km (46): 14. Koitto Verha.

H80 5,6 km (21): 16. Raimo Reunanen.

Lisäksi VaRa-jäsen Elisa Pirilä (MS Parma) sijoittui D15-sarjassa SM-plaketille yhdeksänneksi. Se oli jo kesän kolmas henkilökohtainen palkinto metsäsuunnistuksessa.

Kaikki veteraanit saivat naustiskella Sipoonkorven erämaista ja kalliokumpareista väliaikalähtöisessä kilpailuissa. Ykkösryhmän sarjat juoksivat metsään yhteislähdöillä. Osanottajia oli kaikkiaan mukana yli 1300.