VaRa:n kilpailujärjestelyt 22.5.2021 Lokalahdella

6.7.2020

Antti ja Sami toimivat Am-keskimatkan ratamestareina Muntilassa.
Antti ja Sami toimivat Am-keskimatkan ratamestareina Muntilassa.

Nyt keväällä Vakka-Rastin merkittävistä järjestelytehtävistä koronaepidemian takia peruuntunut Varsinais-Suomen mestaruuskilpailu on saanut uuden ajankohdan ensi vuoden toukokuulle.

Suomen Suunnistusliitto on viime viikolla myöntänyt Varsinais-Suomen avoimen Am-keskimatkan järjestelyoikeudet. Kilpailu toteutetaan lauantaina 22.5.2021 Lokalahden Muntilassa, työnimellä "hyvän tuulen rastit".

Kilpajaosto on Timo Penttilän johdolla löytänyt hyvän ajankohdan, sillä silloin ei lähitienoilla näyttäisi olevan suurempia kansallisia kilpailuja. Lokalahdelle odotetaan noin 250 suunnistajaa.

Am-keskimatka suunnistetaan uudella kartalla ja uudessa maastossa noin kaksi viikkoa ennen SM-keskimatkaa. Sen järjestää Turun Suunnistajat, joten silloin voi lounaiseen Suomeen olla tavallista enemmän vetoa treenimielessä.

Kilpailun organisaatio on tämän vuoden kaavailujen mukainen. Johtajana toimii Matti Salonen, ratamestarina Antti Karru apunaan lasten ratojen tekijä Sami Karru ja valvojana Vesa Heikkilä, MS-52.

Veijo V.