Kuusi mitalia Kodisjoen yöstä

6.9.2020

Enni ja Anton voittivat pääsarjat Kodisjoen yössä. Varsinais-Suomen kisa oli Vakka-Rastille hyvä mitalisampo.

Rastilaiset saavuttivat kuusi Varsinais-Suomen yösuunnistuksen mestaruuskilpailun mitalia perjantaina (4.9.) Rauman Kodisjoella.

Rasti-Lukon järjestämä yökilpailu oli paitsi avoin suunnistus, myös Varsinais-Suomen ja Satakunnan mestaruuskilpailu. Osanottajia oli noin 150 eli vähän enemmän kuin vuosi sitten VaRa:n isännöidessä yhden alueen yötä Kalannissa.

Varsinais-Suomen hienot saavutukset vakkarastilaisten osalta: kultaa D60-sarjan Kirsi Laine ja D70-sarjan Maija Verha, hopeaa H50-sarjan Timo Helin, D65-sarjan Sirja Karru ja H75-sarjan Koitto Verha, sekä pronssia H60-sarjan Matti Salonen.

Naisten pääsarjan voitti VaRa-jäsen Enni Jalava (TuS). Hän oli 13 rastin radalla 12 minuuttia seuraavia nopeampi.

Miesten pääsarjan avoimessa luokassa Anton Kuukka (TP) voitti kisan 58 sekunnin erolla Varsinais-Suomen mestariin Mikko Sireniin (AngA). Kaverien juoksu oli tarkkaa sekuntipeliä ja 11. notkorasti oli ratkaisun paikka.

Maaston vauhdikkuudesta kertoo jotain se, että Anton Kuukka veteli 13-rastisen lenkin kuuden minuutin kilometrivauhdilla. Vähäiset korkeuserot eivät yhtään jarrutelleet.

Muissa sarjoissa oli sen sijaan hitaampaa rastien etsintää ja paljon kompassin käyttöä rastiväleillä sateisessa illassa.

Suunnistus käytiin paitsi Rauman Kodisjoella, Kaljasjärven eteläpuolella, myös Pyhärannan Lahdenvainion kylän avokalliometsissä.