Suppia ja rinnerasteja Liperin SM-yössä

28.9.2020

Lumonite-SM-yö Liperissä. Ja alla pukukopissa paikalliset, VaRan Koki ja Maija sekä RaLun Helena ja Simo.
Lumonite-SM-yö Liperissä. Ja alla pukukopissa paikalliset, VaRan Koki ja Maija sekä RaLun Helena ja Simo.
(Kisakuvat: Jere Alén).
(Kisakuvat: Jere Alén).

Vuoden toiseksi viimeinen SM-suunnistus kilpailtiin Liperin Pärnävaaralla (26.9.). Pääosin vaikeita olivat supat ja rinnerastit, ainakin lounaisen Suomen tasamaihin tottuneille.

Vakka-Rastin virallinen edustus kaukana Liperissä jäi kahteen yösuunnistajaan. Palkintoja ei nyt saavutettu.

Maija Verha sijoittui D70-sarjassa kahdeksanneksi, parikymmentä minuuttia kärjestä jääneenä. Hänelle 2,5 km:n yhdeksän rastin radan alku oli vaikea.

Koitto Verha suunnisti 31 osanottajan H75-sarjassa 21. tilalle. Matkaa oli juostavana 3,5 km:ä ja aikaa siihen pimeydessä kului seitsemän sekuntia alle tunnin.

Muita seuroja edustavista VaRa-jäsenistä parhaiten pärjäsi Enni Jalava (TuS) D21-sarjassa, josta tuli hieno kuudes tila ja SM-plaketti. Kahdeksalla kilsalla oli peräti 17 rastia.

D16-sarjassa Elisa Pirilä (MS Parma) sijoittui 11. tilalle, vain 46 sekunnin päähän palkinnosta. D18-sarjassa 55 osanottajan joukossa Elsa Ankelo (MS Parma) oli 14. tilalla.

SM-yö suunnistettiin Liperin Pärnävaaralla ja kilpailu oli joensuulaisen Kalevan Rastin 70-vuotisjuhla. Samoissa paikoin peitteisissä suppa- ja harjumaastoissa juostiin Jukolaa vuonna 2000.

Veijo V.