Yli 300 suunnistajaa ilmoittautui Lokalahdelle

20.7.2021

Kilpailun johtaja Matti, ratamestarit Antti ja Sami sekä valvoja Vesa.
Kilpailun johtaja Matti, ratamestarit Antti ja Sami sekä valvoja Vesa.
Hyvän tuulen rastit karuissa kalliomaastoissa - Abo Windin myllyt pyörivät taustalla.
Hyvän tuulen rastit karuissa kalliomaastoissa - Abo Windin myllyt pyörivät taustalla.

Varsinais-Suomen avoimeen keskimatkan mestaruuskilpailuun lauantaina (24.7.) Lokalahdella ilmoittautui eiliseen mennessä 305 suunnistajaa.

Ilmoittautuneiden määrä ylittää järjestäjäseura Vakka-Rastin odotukset. Muntilassa hyvän tuulen rasteilla suunnistaa myös Varsinais-Suomen ulkopuolisia kilpailijoita.

Osanottajia on tulossa 45 eri seurasta. Ilmoittautuneet jakautuvat 32 sarjaan. Virallisia Am-sarjoja eivät ole alle 10-vuotiaiden ns. harjoittelusarjat.

Suurseuroista MS Parmasta Lokalahdella rasteilee 50 suunnistajaa. Paimion Rastista on tulossa 33 osanottajaa, Angelniemen Ankkurista 30 kilpailijaa ja Turun Suunnistajista 29 kilpailijaa.

Erityisen kova kattaus Muntilassa on ilahduttavasti pääsarjoissa. Miesten sarjassa viime perjantaisen Kukkosuunnistuksen kärkikaksikko Fredric Portin ja Akseli Ruohola juoksevat uusinnan. H21-sarjaan osallistuu 32 kilpailijaa.

Toiseksi suurin sarja keskimatkoilla tulee olemaan D21, jossa on 24 osanottajaa. Huipuista mukana mm. kukkokärki Tuulia Viberg ja maajoukkueen Amy Nymalm.

Jälki-ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona (21.7.) kello 24 ja tapahtuu Irmassa.

Kuntosuunnistusta ei lauantaina ole tarjolla. Vakka-kuntorastit pidetään samoilla rasteilla mutta eri radoilla tiistaina 27.7. kello 17 alkaen. Ilta on silloin myös Vakka-kuntorastiviikon osa ja Alina-rastit.

Veijo V.