Myös Kukkosuunnistus täytti 50 vuotta

26.6.2022

Viola vauhdissa metsässä viime kesänä ja...
Viola vauhdissa metsässä viime kesänä ja...
... myös Voitto rastin mukavasti löytäneenä.
... myös Voitto rastin mukavasti löytäneenä.

Laitilan Jyskeen Kukkosuunnistus saavutti juhannusviikolla 50 vuoden iän. Kansallisessa kilpailussa on ollut muutamia järjestelyjen välivuosia. Nyt kisa veti taas perinteisen osanoton: 255 ilmoittautunutta ja 33 kuntoilijaa.

Vakka-Rastista lähikilpailuun ilmoittautui 16 suunnistajaa. Kansallinen juostiin Kaivolan mukavakulkuisissa maastoissa. Rastit valvoi VaRan Timo Penttilä.

Täysin uusina kilpasuunnistajina uransa kivasti aloittivat D8-rastireitillä viidenneksi suunnistanut Saimi Seikola ja seitsemänneksi suunnistanut Seela Seikola.

Jo kokeneempaa nuorisosuunnistusta edustivat kuudenneksi sijoittuneet Pärkön sisarukset. Voitto kilpaili H10RR-sarjassa ja Viola D12TR-sarjassa.

Ihan uusiakin kilpailijoita poimittiin myös aikuisten sarjasta. D40-sarjassa Susanna Salo oli viides ja Maaru Seikola seitsemäs.

Kukkorasteilla D75-sarjan voitti Maija Verha. H55-sarjassa Timo Helin oli toinen samoin kuin Leo Koistinen H75-sarjassa. Muitankin hyviä tuloksia saatiin helteisen juhannuksen alkulämmittelyksi.

Kukkosuunnistuksen täydelliset tulokset ja rastiväliajat Jyskeen kisasivuilla.

Veijo V.