5.9.2022

Maija suunnisti hienosti Suomen mestariksi.
Timo ja pronssimitali sekä kädessä "jalokivi" Ylämaalta.
Enni SM-palkinnoilla viidentenä, kuvassa tosin kuudentena, kun tshekki-Tereza kipusi myös podiumille (kuva: Timo M./SSL).

Vakka-Rasti saavutti kaksi mitalia pitkän matkan SM-kilpailuista (4.9.) Lappeenrannan Ylämaalta. Maija Verha vuoli kultaa ja Timo Helin sijoittui pronssille.

Maija Verhan mestaruus D75-sarjasta tuli 41 sekunnin erolla, vaikka hän oli todella kaukana kärjestä vielä ykkösrastin jyrkänteen leimauksessa. Nousu neljän minuutin pummin jälkeen kahdeksannelta tilalta kärkeen oli hienoa.

Timo Helin voitti lauantain karsinnan ja sijoittui H55-sarjan finaalissa SM-pronssille. Sarjan kärkipari oli noin kolme minuuttia nopeampi kahdeksan kilometrin matkalla.

Ikämiesten radalla oli pitkiä rastivälejä ja juoksun rytmitystä vaativia lyhyempiä pätkiä. Jarrupaloina vauhdissa toimivat rinnerastit isojen mäkien harjanteissa.

H75-sarjan A-finaalissa Leo Koistinen oli 8. tilalla ja Koitto Verha 41. tilalla. Karsinnassa Leo oli 16. tilalla ja Koki 24. tilalla. Antti Karru tyytyi H50-sarjan karsintaan, sijoituksena 30. tila.

D45-sarjassa Tuulikki Karru selvisi muiden ikädaamien tapaan yhdellä juoksulla ja sijoittui 36. tilalle.

Mitali ja plaketit ykkösryhmästä

Ykkösryhmän sarjoista VaRa-jäsenet, MS Parmaa edustavat urheilijat suunnistivat ja toivat palkintoja kotikulmille.

Elsa Ankelo oli D20-sarjassa SM-hopealla. Mestaruus kaikkosi kahteen virheeseen notkorasteilla. Lauantain karsinnan seuramme kesän nuoriso-ohjaaja voitti.

Enni Jalava sijoittui naisten pääsarjan SM:ssä viidenneksi. Maailmanrankin (WRE) kilpailussa hän oli kuudes. Myös Enni voitti D21-karsintaryhmänsä.

Jussi Ankelo sijoittui samaan tapaan SM-plaketille, viidenneksi H18-sarjassa. Jussilta voiton vei yksi viheliäinen pistekumpare, jonka nelosrastin etsintään kului viisi minuuttia. Karsinnassa Jussi oli kakkosena.

Syksyn SM-kiertueen avaus vakkarastilaisilta oli mukava ja lupaava!