Kaksi SM-mitalia keskimatkoiltakin - hienoa!

11.9.2022

Arvokkaita suunnistuksen SM-mitaleita löytyi taas Vakka-Rastille, jo tutulla tavalla kaksin kappalein!

Vakka-Rastin juhlava vuosi sujui viikonloppuna taas kahden SM-mitalin merkeissä. Keskimatkat suunnistettiin Hyvinkäällä (10.9.) ja viestit Hämeenlinnassa (11.9.).

Keskimatkoilla kuuluisassa Kytäjän Jukola-korvessa Maija Verha sijoittui D75-sarjassa SM-hopealle. Ykkösrasti oli taas se pahin paikka. Helena Mannervesi voitti 44 sekunnin erolla. Sarjaan ja suoraan finaaliin osallistui 15 daamia.

H55-sarjassa Timo Helin uudisti viikontakaisen pitkän matkan SM-pronssinsa. Ero kärkeen oli aika selvä, mutta ilman ykkösrastin kaarrosta eroa ei olisi tullut juurikaan mitään! Timo oli jo melkein perillä pienessä notkossa, mutta sitten... Aamun karsinnan hän voitti.

H75-sarjan A-finaalissa Koitto Verha oli 26. tilalla ja Leo Koistinen 28. tilalla. H50-sarjan B-finaalissa Antti Karru oli kuudes.

D65-sarjassa Sirja Karru suunnisti 30. tilalle ja D45-sarjassa Tuulikki Karru 39. tilalle. Naisia ei rasitettu millään karsinnoilla.

Ykkösryhmän sarjoissa MS Parmaa edustavat vakkarastilaiset jäivät harmittavasti ilman palkintoja. Kaikki toki ylsivät A-finaaleihin.

SM-viestit Hämeenlinnan Kalvolassa

Pyhänä samoiltiin kolmen osuuden SM-viestit Kalvolassa, hiukan kamalissa kantahämäläisissä metsissä. VaRa sijoittui 15 joukkueen D60-sarjassa seitsemänneksi.

Daamit Sirja Karru, Maija Verha ja Kirsi Laine antoivat paljon ikävuosien tasoitusta nuoremmille flikoille.

Viestien H80-sarjassa mestaroi muuten Rasti-Lukko, aloittajanaan Stig Heerman. "Stigu" oli 1970-luvulla VaRan kannustava nuorisovetäjä. Ja nyt kilpasuunnistuksessa Suomen mestari - onnittelut Raumalle!

VaRa-jäsenistä Elsa Ankelo oli D20-sarjassa plaketilla, neljäntenä. Loppukirin sekunnin tappio jäi harmittamaan MS Parmaa.