Kauden neljäs SM-mitali Jämsästä

16.10.2022

Naisten SM-kärkiryhmään lähes koko matkan kuuluivat Ida, Enni, Tereza ja Venla. - Alakuvassa kärkiparin iloa maalissa Jämsässä. (Kuvat: Touho H.).

VaRan Maija Verha saavutti kauden neljännen SM-mitalinsa erikoispitkiltä matkoilta (15.10.) Jämsästä. Ilonaihetta antoi myös VaRa-jäsenen Enni Jalavan SM-hopea naisten pääsarjassa.

SM-kilpailut suunnistettiin Jämsässä Turkinkylän ja Tyryn maastoissa. Oli reippaita korkeuseroja, monimuotoista metsää ja pitkiä rastivälejä reitinvalintoihin. Pääsarjoissa juostiin yhteislähdöin, muissa ikäsarjoissa väliaikalähdöin.

Maija Verhan kauden neljäs SM-mitali tuli D75-sarjasta. Arvokkaana palkintona pronssi viiden kilometrin ja vain seitsemän rastin radalta. Eroa kärkeen tuli vähän yli kuusi minuuttia. Seikkailua matkalle oli sattunut !

H65-sarjassa Matti Salonen suunnisti 21. tilalle kympin pituisella ja kahden tunnin lenkillä. H75-sarjassa Koitto Verha oli 37. tilalla 6,5 kilsan radalla.

Enni Jalavalle SM-hopea

Enni Jalava suunnisti D21-sarjassa upeasti SM-hopealle. Espoon Ida Haapala voitti yhdeksän sekunnin erolla. Jämsän Venla Taulavuori oli jo selvästi jääneenä kolmas ja Jyväskylän Tereza Janosikova (U, ei SM) neljäs.

Mukavaa tuloslistan luettavaa oli myös Anton Kuukan SM-pronssi H21-sarjassa. Enni ja Anton ovat lukuisien laadukkaiden VaRa-karttojen tekijöitä, joten hyvillä papereilla täällä saadaan kuntoilla! Ja nauttia kartoittajien huippusuorituksista toisaalla.

Lisäksi niin sanotun ykkösryhmän sarjoissa VaRa-jäsenistä SM-plaketeille kirivät H18-sarjan Jussi Ankelo (kuudes) ja D20-sarjan Elsa Ankelo (yhdeksäs). H15-sarjassa Tuomas Ankelo oli 20. tilalla.